FREDRIKSTAD — MOLDE 0-2

FREDRIKSTAD (rbnett.no): Etter åtte minutter kom MFK og Daniel Chima Chukwu til en brukbar mulighet. Muskelbunten kriget seg løs til høyre inne i 16-meteren og sendte avgårde et kraftfullt skudd som gikk rett i nettveggen.

Hjemmelagets supportere fikk tidlig noe å juble for, da speaker opplyste at Sandnes Ulf lå under mot AaFK. For FFK innebar dette at kvalikplassen var innen rekkevidde. De trengte imidlertid scoringer for å komme dit, og det luktet ikke akkurat mål av hjemmelaget.

I stedet var det MFK som skapte en og annen farlighet. 19 minutter var spilt da FFK-forsvaret åpnet seg opp. Jo Inge Berget fikk god tid til å lade venstrefoten, men markkryperen fra 16 meters hold ble slått unna av keeper.

Sjansesløsing

I kampens 27. minutt burde Davy Claude Angan ha brutt den to og en halv måned lange måltørken, da han ble perfekt servert av Daniel Chima Chukwu.

Chima kjempet til seg ballen ute til høyre, satte fart inn i boksen og sendte avgårde en presis pasning til en godt plassert Angan på åtte-ni meters hold. Angan smelte til på direkten, et godt stykke over.

Etter 34 minutter var det nok en gang nære på for MFK. Hjemmelaget maktet ikke å klarere, og Magnus Wolff Eikrem kom til skudd et par meter innenfor 16-meteren. Skuddet var kraftfullt, men FFK-keeperen fikk en hånd på den og slo den over tverrliggeren.

Fire minutter senere ble Mattias Moström nydelig frispilt til venstre inne i FFKs 16-meter. Han slo ballen ut til en ypperlig plassert Angan, som dessverre svarte med å sette den svakt, rett på keeper.

Fet FFK-sjanse

De blåhvite skapte flere fete sjanser, men var ikke hvass nok i avslutningsøyeblikkene. Dette var også tendensen i 2. omgang. Hjemmelaget var totalt ufarlige fremover på banen, mens MFK rullet opp flere gode angrep.

Et kvarter ut i omgangen var Jo Inge Berget farlig frempå. Den nyfriserte angriperen satte pannebrasken til fra kort hold, men dessverre for de blåhvite strøk ballen like utenfor høyre stolpe.

77 minutter var spilt da FFK kom til sin beste mulighet i kampen. Supporterne var på veg opp av stolene for å juble da Vidar Martinsen raget høyest på en corner fra venstre, men headingen ble reddet på streken av en MFK-spiller.

Nedrykk

Seks minutter før full tid ble Angan spilt gjennom FFK-forsvaret på nydelig vis. En dårlig førsteberøring gjorde imidlertid at spissen kom altfor tett på Jon Masalin da han skulle avslutte. Ballen gikk rett på keeper og vertene slapp nok en gang med skrekken.

Årets siste seriekamp hadde ingen betydning for MFK, som allerede før kampen hadde feiret seriegullet. For FFK var den derimot av enorm betydning.

Ettersom de andre konkurrentene i bunnstriden slet mot sine motstandere, ville et mål sende dem opp på kvalikplassen. De røde og hvite klarte imidlertid ikke å mobilisere nok til å få det etterlengtede målet.

Straffe og rødt kort

I stedet gikk det MFKs vei, da Hans Erik Ramberg felte Berget innenfor 16-meteren og fikk rødt kort i kampens siste minutt. Davy Claude Angan, som ikke hadde scoret siden 2. september, fikk æren av å ta straffesparket, og ivorianeren skuffet ikke.

Han plasserte ballen inn ved stolpen til høyre for Masalin, og knuste dermed det siste lille håpet hjemmepublikummet hadde om fornyet kontrakt i eliteserien.

Helt på tampen satte Daniel Berg Hestad punktum for en fantastisk sesong med å sette ballen i mål via stolpen.

FFK slår følge med Stabæk ned i 1. divisjon.