FotballCupfinalen for kvinner 2003Kolbotn v Medkila 1-2Mini Jacobsen og Davy Wathne - TV2Foto: Morten Olsen, Digitalsport Foto: Morten Olsen

TRONDHEIM (adressa.no): Fem tap på rad er uvant kost for RBK-tilhengerne, og situasjonen i klubben engasjerer voldsomt.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Mandag satte adressa.no i gang en avstemming vedrørende Jan Jönssons framtid. Så langt er det avgitt i underkant av 5000 stemmer, et oppsiktsvekkende høyt antall i denne type avstemminger.

Tallenes tale er klar: 69 prosent av de som har stemt, ønsker et skifte av trener foran 2013-sesongen. De resterende 31 prosentene ønsker å gi Jan Jönsson fornyet tillit.

En fot i hver leir

RBK-medlem Stig Westerhus var til stede under klubbens medlemsmøte mandag kveld, hvor Erik Hoftun og Jan Jönsson måtte tåle kritiske spørsmål.

Westerhus er RBK-medlem, og har tilhørighet både i klubbens veteranlaug og i Kjernen. I følge Westerhus er det de yngste supporterne som ønsker et skifte mest.

– De yngste vil ha nye krefter inn, mens de eldre sitter litt mer på gjerdet. De mener at RBK ikke har fått ut potensialet, men at det ikke er noen umiddelbar løsning å endre på tingene. Samtidig er det nok flere av de eldre som er mer urolige enn de tør innrømme , sier han.

Mini: Må komme opp med en plan

Tidligere RBK-profil Mini Jakobsen ble for en tid tilbake sitert på at det i hvert fall ikke skulle skiftes trener. Nå har han justert synet noe.

– I etterkant av evalueringen klubben skal gjennom etter sesongslutt, må Erik Hoftun og trenerapparatet komme opp med en plan. Dersom det signaliseres at de bare skal fortsette som før, må det eventuelt gjøres noe. Men i utgangspunktet håper jeg at de finner en løsning på problemene med det teamet som er der i dag, sier han.

Mini synes 69 prosent er et høyt tall:

– Det er mye, men folk er selvfølgelig preget av fem tap på rad. Det skjer jo "aldri" med RBK. Jeg skjønner at folk etterlyser eget spill. Spesielt på hjemmebane, hvor RBK har dårlig statistikk i år med kun 8 seire på 15 kamper. Lerkendal-publikummet krever seire og underholdning , sier han

— Redd for at han mister garderoben

Westerhus medgir at han sliter med sitt eget standpunkt. Han har vært en forkjemper for Jan Jönsson siden han tiltrådte, men er tydelig på at noe må skje etter sesongen.

– Jeg er mest redd for at Jönsson mister garderoben. Hvis det er tilfellet, må enten Jönsson gjøre noe drastisk, eller så må klubben gjøre noe drastisk, sier han – og fortsetter:

- Men jeg har vært en forsvarer av Jönsson, og tror han har det som skal til. Det har vært store utskiftinger mens han har vært i klubben, og flere spillere har ikke vært vant til det tøffe kampprogrammet.

— Med hånda på hjertet håper jeg ikke at Jönsson mislykkes. Det vil i så fall være en like stor fallitt for klubben, som for han selv, sier Westerhus.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport