Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Han mener både resultater og prestasjoner har vært for svake den siste tiden.

– Situasjonen er uakseptabel. Og da tenker jeg ikke på resultatene alene. Vi kan ikke være tilfredse med denne utviklingen , sier Koteng til Adresseavisen.

Eiendomsinvestoren kommer derfor til å samle styret to ganger til før sesongslutt 6. desember – en gang mer enn planlagt.

– Vi i styret prater ganske tett, og rett før helga ble vi enige om at det går mot et ekstra møte, sier han.

Møtet vil handle om ting som har skjedd både på og utenfor banen i 2012 – og også forberede klubben inn mot 2013. – Et krisemøte?

– Du kan kalle det hva du vil. Jeg vil ikke kalle det krisemøte, men hadde vi vunnet gull, hadde vi neppe hatt et behov for dette. Det er jo et uttrykk for at vi ikke er fornøyde, svarer Koteng.

Tiltak for 2013

Etter at gullet røk på første forsøk, kommer han til å jobbe hardt med å finne tiltakene som skal ta klubben videre.

– Det er satt i gang en prosess for å finne ut av hva som må gjøres for at vi skal bli bedre, sier Koteng.

Ett konkret tiltak er at sportslig leder Erik Hoftun & co skal sette opp en liste med konkrete forbedringstiltak for 2013, som blir overrakt styret rett etter Leverkusen-kampen (årets siste, 6. desember).

Innen den tid kommer styret selv også til å jobbe med tiltak inn mot neste sesong, blant annet med økonomien. Men det er ingen tvil om at sportslige prestasjoner vil bli diskutert i styret; både i det planlagte og det ekstraordinære styremøtet.

– Har du tillit til sportslig avdeling, med tanke på disse tiltakene?

– Jeg har stor tillit både til Erik Hoftun og Jan Jönsson. Samtidig kan alle jobber bli gjort bedre. I det siste har vi ikke hatt framgang, og da er spørsmålet hvordan vi skal få til det, svarer han, men er tydelig på at Rosenborg vil bruke tid i denne prosessen:

– Det er ikke slik at Jan Jönsson har blitt en dårligere eller bedre trener enn han var i går. Det er ikke svart/hvitt, dette, og vi må ikke handle i affekt.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport