LERKENDAL (adressa.no): Hver mandag samler administrerende leder i RBK, Hroar Stjernen, sine folk til allmøte. Dagens møte ble både lengre og tyngre enn vanlig enn vanlig.

— Det er en tung dag i RBK. Vi samlet gjengen, og gikk gjennom uka som har vært. Og det var ingen vits å stå der for å si at alt er greit. For det er det ikke. Vi fikk en ny en på trynet i går, og det må vi fronte. VI kan ikke skyve ting under teppet, for akkurat nå er vi ikke god nok. Ferdig med det, sier Stjernen, om allmøtet som varte 20 minutter lenger enn vanlig fordi Røde Kors snakket om sitt samarbeidsprosjekt med RBK, og om den situasjonen klubben er i akkurat nå.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Tung dag

For med fem kamper på rad uten seier, er det en trykket stemning blant de ansvarlige. Det legger ikke Stjernen skjul på, og etter allmøtet hadde han en prat med Jan Jönsson og Erik Hoftun om kveldens medlemsmøte.

— Der skal vi stå rakrygget, og ikke stikke hodet nedi sanda og tro at dette går over av seg selv. Men så er det veldig viktig at vi bruker tid til å evaluere, og ikke konkludere først. Vi må snu steiner alle sammen, og se hvor det gikk galt. Resultatmålet er greit for det har vi nådd gjennom å være topp tre og kvalifisere oss til Europa. Men det er prestasjonen som ikke har vært god nok, og det må finne ut av. Vi presterte sportslig sett kanskje over evne i vårsesongen. Vi gjorde gode kjøp i sommer, og det så bra ut helt til 80 minutter ut i kampen mot Metalist hjemme. Så gikk lyset. Det ble mørkt, og siden har det vært det, sier han.

Sinte tilbakemeldinger

Da han kom på jobb, etter å ha sovet veldig lite, slo han på datamaskinen, og ble møtt av en fullere mailboks enn vanlig. Flere uttrykker sin misnøye, og viser det gjennom å melde seg inn i klubben for å påvirke.

— Det var fullt av sinte mailer og SMS'er i dag. Selv om alle analyserer at Jan Jönsson må gå, er det er for enkelt å skylde på en mann. Alle forum, Adresseavisens kommentator og alle andre mener at Jönsson må gå. Men jeg mener vi må evaluere før vi konkluderer og gjør tiltak. Men det er styret som ansetter og avsetter daglig leder, sportslig leder og trener. Og så lenge vi er ansatt skal vi, og må vi, forvalte dette best mulig. Min jobb er faktisk å se fremover, og tenke positivt og formidle dette, sier han, og minner om at det faktisk gjøres mye godt i klubben.

— Og er det noen som skjønner at de har gjort noe galt er det fotballspillerne selv, Vi trenger ikke sitte og pisse på dem, og vi har tre kamper igjen for å snu trenden, sier han.

- Brenner det under føttene på Jan Jönsson?

— Nå konkluderer du, og det er ikke min jobb å bestemme dette.

- Men de sinte tilbakemeldingene går på Jönsson?

— Vi hører ikke noe når det går bra, men det er et engasjement blant folk, og det er bra. At det murres er ikke uvanlig når det går dårlig. Det er en del av toppidretten det, og ved at folk melder seg inn er jo bra slik at folk kan si sin mening på medlemsmøter og årsmøte, sier Stjernen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport