LERKENDAL (adressa.no): Dette bildet fra Lerkendal illustrerer hvordan det føles for alle som har forkjærlighet for Rosenborg; kaos. I hodet til Jan Jönsson er det heller ikke rolig etter fem tap på rad.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

— Er det din tyngste periode som trener?

— Ja, det er det, selv om jeg kan se bak resultatene. Jeg har jeg vært med på fem strake seire, og det er ikke alltid jeg er fornøyd med alt da heller. Men jeg er i Rosenborg – det er et faktum – og det her er tungt, og det er alvorlig, sier han.

- Hvordan påvirker det deg på hjemmebane?

— Det påvirker meg, men i hvilken grad kan jeg ikke gradere. Jeg håper jeg ikke for dårlig pappa for det (han har to barn, journ.anm.). Men sier at jeg at det ikke påvirker meg så lyver jeg. Samtidig er jeg nok litt der at det ikke er så forbasket stor forskjell på meg om det er fem seire eller fem tap på rad. Men ja, jeg ser det og kjenner at det er tung og at det er alvor. Men jeg forsøker å være selvkritisk så det rekker uansett tap eller seier.

- Kjenner du en annen stemning nå, etter fem tap på rad, fra folk du møter på gata?

— Nå har jeg ikke rukket noen tur ut på gata etter kampen på søndag, så jeg vet ikke helt hvordan det er etter fem tap på rad. Men før den kampen så opplever jeg nok mer varme fra gode damer som trener på Impuls (treningssenteret på Lerkendal), og som vil dra meg opp. Folk som har sett bak resultatene vil også trøste meg med at det er marginer og uflaks. Jeg får høre det mer fra den kanten, enn av andre.

- Så damene på Impuls er gode å ha?

— Ja, det har du rett i, sier han, og trekker for første gang litt på smilebåndet.

- Slår det deg noen gang om du er den rette for å trene denne klubben. Fem tap og vips så koker det i byen?

— Det kunne man tenke etter to tap også. Oj, hvorfor blir det en slik oppstandelse allerede etter to tap. Men jeg visste litt om det på forhånd, og derfor forsøker jeg heller ikke å reagere på det eller sette ekstra spørsmålstegn ved det.

- Har du snakket med personer som har vært gjennom noe lignende i Rosenborg eller andre steder?

— Nei. Det hjelper ikke mye hvem enn du snakker med tror jeg. Jeg tror jeg vet hva alle vil si, og man kan ikke forberede seg gjennom andre.

- Bruker du andre personer som en samtalepartner?

— Nei, jeg har ingen direkte mental mentor. Men det er noen personer jeg sparker litt ball med mens vi går turer, uten at den personen kanskje er klar over at dem har den rollen.

- Når sist følte du noe av det samme som du gjør nå?

— (Lang tenkepause...) Njaaa, jeg hadde tre serietap på rad med Stabæk høsten i 2006. Det var den første sesongen i eliten. Det hadde gått ganske ok, så det var ingen utrygg tabellsituasjon. Men jeg og vi måtte samle oss, og det ble en god avslutning på sesongen med 5. plass til slutt.

- Neste og siste seriekamp i år er mot Hønefoss på søndag. Blir den kampen den viktigste for deg som RBK-trener?

— Jeg har sagt før at den og den kampen er den viktigste. Men jeg sier det helt klart igjen at Hønefoss-kampen er den viktigste. Det finnes jo noen gamle rever som har vunnet masse med RBK, som ikke ser den viktigheten fordi gullsjansen er borte. Så bortskjemt er ikke jeg, og med det faktum at vi er inne i en tung periode er den veldig viktig. Vi må se alvoret, og bygge på med positiv energi til kampen.

- Ja, for du sier det er tungt etter fem tap så da kan du tenke deg hvor tungt det eventuelt blir etter seks tap på rad?

— Ja, nettopp.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport