ROSENBORG-FREDRIKSTAD 0-1

LERKENDAL (adressa.no) : Nedrykkstruede Fredrikstad gjorde Rosenborgs siste hjemmekamp til en trist affære for trønderne.

Trønderen Robert Stene ble kampens eneste målscorer.

Rosenborg skapte de fleste målsjansene, men få av de var store. Med seier hadde RBK gått forbi Strømsgodset på tabellen, i stedet virker nå en tredjeplass mer sannsynlig. Enda verre for mange Rosenborg-supportere, er det nok at rivalene Molde i kveld feirer sitt andre seriemesterskap på rad, etter at de gjorde jobben hjemme mot Hønefoss.

FFK ligger fortsatt under streken, men holdt seg inne i kampen om fornyet kontrakt med kveldens overraskende triumf.

Stene sendte FFK i føringen

Steffen Iversen fikk blomster før sin siste hjemmekamp i Rosenborg-trøya, og allerede etter to minutter fikk han muligheten til å takke de fremmøtte. Jonas Svensson kom rundt på venstre og slo inn, men Iversen bommet på ballen inne i boksen.

Etter det ble det stillingskrig, og begge lag slet med å skape målsjanser. FFK spilte seg til en del frispark i farlige posisjoner, men Rosenborg-forsvaret håndterte dem bra.

Etter en drøy halvtime fikk plutselig gjestenes venstreving Nenad Sreckovic kontroll over ballen inne i boksen. Serberen spilte ballen 45 grader ut til eksiltrønderen Robert Stene som satte ballen kalt til venstre for Örlund.

Rosenborg-trøkk frem mot pause

RBK-midtbanen hadde virker nærmest vaksinert mot å spille ballen inn i områder som truet FFK-forsvaret. Men i de siste ti minuttene før pause virket RBK-maskineriet litt mer velsmurt. FFK-keeper Masalin reddet forsøk fra Issah og Mix.

Mellom de to sjansene fikk Iversen nok en mulighet. Han fikk vendt inne i boksen, men han var såpass ubalansert i skuddøyeblikket at skuddet gikk over.

Selnæs inn for Issah

Etter pause erstattet Jönsson midtbanesliter Issah med mer kreative Ole Selnæs. Unggutten var god i rollen som dyp ballfordeler. Men det kom ikke noe RBK-stormløp i starten av andre omgang. FFK lå kompakt og begrenset trøndernes muligheter til skudd fra utenfor 16-meteren.

Østfoldingene begynte tidlig i omgangen å bruke mye tid på dødballer. RBK virket frustrerte og skapte svært få sjanser også i andre omgang. Borek Dockal virket som RBKs farligste mann offensivt. Han hadde et farlig frispark fra kanten som gikk like utenfor, i tillegg til et skudd som gikk noen meter til side for mål.

Enorm mulighet for Rønning

De siste ti minuttene fikk Rosenborg noen dødballer, og begynte å sette FFK under litt større press. Etter 86 minutter fikk Per Verner Rønning plutselig en enorm mulighet fra fem meter. Men rødtoppens heading gikk over. Rosenborg klarte aldri å true FFKs mål etter det. I stedet var det gjestene som kunne doblet ledelsen på en god kontring, men skuddet til Pusic gikk én meter utenfor.