ROSENBORG-FREDRIKSTAD 0-1

LERKENDAL (adressa.no): Fem tap på rad er svært uvant kost på Lerkendal. Mot Fredrikstad var hjemmelaget tunge og tannløse. Gullet er rundt halsen på Molde, mens RBK ikke klarer å vinne fotballkamper. Det var glissent på tribunen, og tamt ute på banen. Presset øker på trener Jan Jönsson.

— Holder laget ditt på å ramle sammen?

— Nei det vil jeg ikke si. Vi så energifattige ut i første omgang, men vi ble litt bedre etter pausen.

- Er dette den dårligste kampen dere har spilt i år?

— Det kjennes litt sånn ja.

- Hvorfor blir det sånn?

— Det er for mye å spille for til at det skal bli sånn. Så hører jeg noe som sier at det kan falle sammen når gullsjansen er borte. Men sånn er det ikke i mitt hode. For her er det for mye å spille om, og hver plassering er viktig.

- Adresseavisen skrev for kort tid siden at "prosjekt Jönsson" står fjellstøtt hos ledelsen i klubben. Opplever du at spillerne også mener det? Det ser ut som entusiasmen er borte?

— Går du på denne matchen, så ser det energifattig ut da. Men det er mange som har spilt veldig mye. Jeg har ikke villet snakke om det tette kampprogrammet tidligere i sesongen, for da hadde det tynget ned ytterligere, er jeg redd for. Det er sikkert bra på sikt at vi har spilt så mange matcher, men akkurat i dag så kjennes det som mange har reist og spilt veldig mye, og jeg har ikke fått sjansen til å rotere.

- Kjennes det nå ut som du er i en så presset situasjon at du må vinne i den siste kampen?

— Nå har vi tapt fem på rad, og det er mager trøst at flere av de kampene har vært jevne oppgjør. Den siste kampen blir viktig for å snu trenden, ja.

- Så nå blir det samling i bånn?

— Ja, det blir det. Det er nok bra at det er en uke til neste kamp. Her gjelder det å trekke pusten dypt, og få sove, spise og drikke nok. Vi må "samla i hop" og komme ut med ny energi, sier Jönsson.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.