Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

— Det offensive spillet vårt har ikke vært bra nok, så ærlige må vi være. Det er både spillerne og treneren sitt ansvar, sier midtstopper Stefan Strandberg til adressa.no.

- Har treneren vært klar og tydelig nok?

— Det er vanskelig å svare på. Men vi skal ha evalueringsmøte etter sesongen, og da skal alle lufte tankene sine, så får vi se hva det blir til. Det er nødt til å bli bedre neste år, sier han.

Etter kollapsen i de fem siste kampene øker presset på RBK-trener Jan Jönsson. Det blir ekstraordinært styremøte, og mange supportere krever svenskens avgang.

Forstår fansens skuffelse

Men Jönsson trenger ikke å bekymre seg for manglende støtte i spillergruppa – I hvert fall ikke før etter sesongslutt.

— Jeg forstår at fansen er skuffet. Det er vi også, men vi kan ikke legge all skyld på én mann, sier Rade Prica, som ellers er ordknapp om situasjonen.

— Jeg ønsker ikke å si så mye før vi har gjennomført evalueringen etter sesongslutt, sier han.

Akkurat det virker å være gjengs oppfatning i spillergruppa.

— Det er for tidlig å bruke energi på trener-spørsmålet nå, sier Per Verner Rønning.

Mener hele RBK må se seg i speilet

- Det er ikke spillergruppens oppgave å sparke treneren. Dessuten er det så kort tid igjen av sesongen. Hadde vi vært i samme situasjon med 20 kamper igjen å spille, hadde situasjonen vært en annen , mener Mikael Dorsin.

— Det er alltid nyttig å se på hva vi har gjort rett og galt, men det skal vi gjøre etter sesongen. Vi får avvente konklusjonen på evalueringen, sier kapteinen.

Også Steffen Iversen, som snart legger opp, mener det er for enkelt å legge ansvarer på én person når man skal summere opp sesongen.

— Vi må se på helheten. Hele Rosenborg må se seg litt i speilet, spillerne inkludert. Det er litt lettvint å skulle skyve ansvaret over på Jönsson. Det er tross alt elleve mann på banen til enhver tid, også, sier han.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport