Garcon-Piasecki 15-10:

LONDON: 25-åringen fra Bygdø Fekteklubb møtte Ruben Limardo Garcon fra Venezuela under den forlokkende scenebelysningen i finalearenaen ExCel. I semifinalen slo han sørkoreanske Jung Jin-sun 15-13, og ble bare der historisk. Aldri tidligere har en nordmann vært i en OL-finale i fekting. Ingen har heller tatt medalje tidligere.

Men i finalen fikk han kjørt seg. Det vil si; det var han som kjørte på, men Limardo Garcon forsvarte seg mesterlig, og satte inn det ene poenget etter det andre.

Første periode endte 4-3 til Garcon (0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, 4-3). Etter annen periode var stillingen 12-6. Piasecki var offensiv, og angrep stadig. Men hver gang han blottet seg, kontret Garcon på brutalt vis (5-3, 6-3, 7-3, 8-3, 9-4, 10-4, 11-5, 12-6).

I den siste perioden våknet Piasecki skikkelig, og satte inn flere poengstøt (13-6, 14-6, 14-7, 14-8, 14-9, 14-10, 15-10), men da var det i realiteten for seint.

Sølv som gull og diamant

Etterpå var han likevel overlykkelig over sølvet.

— Sølv er som gull og diamant og alt som er mulig å få til, sa han.

For han overrasket seg selv denne OL-dagen.

— Det skulle ikke være mulig for meg å ta OL-sølv i fekting, sa han.

— Det største var egentlig kvartfinalen, fordi jeg begynte så dårlig i den kampen, la han til, og forklarte at han hadde som mål å nå nettopp kvartfinale.

— På en fantastisk dag kunne det skje, håpte jeg, sa han.

Finalen forklarte han slik:

— Det begynte dårlig, jeg måtte jage støt. Han er veldig god defensivt. Men jeg fikk pyntet litt på resultatet på slutten der.

Tråkket over

For to uker siden var han imidlertid bekymret for hele OL-deltagelsen. Han pådro seg et overtråkk i den ene foten.

— Men jeg har trent bra og rolig, og det har leget seg. Jeg skaffet meg nok litt overskudd, sa Piasecki.

25-åringen og hans team hadde naturligvis ikke lagt noen festplan for kvelden. Det skulle det i alle fall bli en liten endring på.

— Det blir en liten feiring. Litt kjedelig å legge seg med en gang, sa han før han gikk tilbake på «scenen» for å motta medaljen, og hyllesten fra et ekstatisk publikum.