LONDON: — Jeg er sliten. Har akkurat stått opp, sier 25-åringen. Det er formiddag i London og han så vidt kommet seg etter det som skjedde i går. Da tok han Norges første fektemedalje i OL, i idretten som har vært på programmet fra starten av.

Jeg kom i seng i totiden. Det var litt feiring. Vi spratt champagne i OL-leiren , ler utøveren fra Bygdø Fekteklubb.

Han forteller at mobilmeldingene kom i haugevis etter at han hadde holdt en hel nasjon på pinebenken i de siste kampene på ExCel Arena.

-Men jeg har ikke lest dem. Jeg har ikke fått tid til det. Derfor har jeg heller ikke takket noen, kommer det fra Piasecki.

Hjem igjen

Han og faren lander på Gardermoen i 16-tiden i ettermiddag, og da venter mer oppstyr. Mange vil ta imot OL-deltageren som overrasket de fleste. Plutselig var fekting og kårde noe de idrettsinteresserte var opptatt av.

Piasecki er overlykkelig på grunn av dette. Selv om han var offensiv fra kateteret før avreise London, trodde læreren fra Wang Topidrett at kvartfinale var det mest realistiske. Onsdag 1. august kom han imidlertid i flytsonen, og selvtilliten vokste for hver kamp.

— Men jeg rekker knapt å komme hjem før jeg skal snu. Jeg hadde bestilt en 14 dagers ferie for lenge siden. Vi er flere som drar sammen. Lenge før jeg visste hvordan det skulle gå her, var det bestemt. Nå er jo sesongen over, og jeg skal snart i gang som mattelærer igjen. Jeg har ikke så mye tid.

- Hvor skal du reise?

— Til et hemmelig sted, svarer den blide fekteren.

Nytt bilde på veggen

Han gleder seg til å lese ferske aviser på flyet.

— Det har foreløpig ikke gått opp for meg hvor stort dette er. Jeg håper at jeg forstår det etter hvert.

-Hvor har du medaljen?

-Den ligger på et trygt sted i sekken min. Den skal jeg ta godt vare på.

- I klubben din er det tradisjon at mesterskapsfektere som kommer på pallen, enten det er som junior, senior eller veteran, får bildet sitt på veggen i treningssalen. Nå kommer du til å henge der...

— Jeg er der allerede, så da blir det et bilde til. Det er bare gøy.