Kometen Bartosz Piasecki tapte finalen i kårdefektingen, men den umeritterte nordmannen vant mange nye tilhengere på veien til en sølvmedalje.

Blant heiagjengen var Norges statsminister Jens Stoltenberg. Via sin twitter-konto sendte han sine lykkeønskninger til Piasecki.

— Gratulerer Bartosz Piasecki (@fektern) med imponerende fekting og en historisk sølvmedalje. #OL2012, skriver han onsdag kveld.

Jevn duell

Bartosz Piasecki tok sølv medalje i kårdefekting onsdag kveld, etter å ha tapt finalen 15-10 mot venezuelaneren Ruben Limardo Gascon.

— Helt fantastisk. Det gikk ikke helt som ventet, dessverre hang jeg bak fra starten og han fikk inn alt han prøvde på. Så fikk jeg inn en sluttspurt, men da var det allerede kjørt, sier fektekometen til NRK etter finalen.

(Artikkelen fortsetter)

Bartosz Piasecki var fornøyd tross finaletap. Her fra pressesonen etter duellen. (MMS: Eirik Fardal)

Det var nordmannen som tok det første poenget i kampen, men derfra og ut handlet det meste om det venstrehendte motstanderen fra Venezuela. Piasecki lå imidlertid knepent under med 4-3 etter 1. omgang, men utover i 2. omgang økte Ruben Limardo Gascon — og plutselig sto det 12-6. Til tross for en formidabel sluttspurt, med fantastisk fekting og fire strake poeng, holdt det ikke hele veien inn for det norske gullhåpet. Men Bartosz Piasecki kan likevel juble over å ha blitt historisk.

Med sin sølvmedalje, sørget han for tidenes beste norske OL-prestasjon i kårdefekting. Aldri før har Norge tatt medalje i denne olympiske grenen.

25-åringen flyttet til Oslo da han var to år gammel, fordi pappa Mariusz hadde fått jobb som landslagstrener. Pappa var fekter, i dag er han trener for sønnen.

Søsteren til Bartosz, Carolina, er også fekter - og begge søsknene ble nordiske mestere under mesterskapet i svenske Ystad tidligere i sommer.

Den unge Piasecki er til daglig mattelærer ved Wang Toppidrettsgymnas i Oslo. Han fekter for Bygdøy Fekteklubb, og har to kongepokaler på merittlisten, samt en tredjeplass fra U-23-EM i 2009 - i tillegg til det nordiske mesterskapet.

  • Vi kommer tilbake med mer!

Slik så kampen ut:

3. runde:

Limardo Gascon: 15 poeng

Piasecki: 10 poeng

2. runde:

Limardo Gascon: 12 poeng

Piasecki: 6 poeng

1. runde :

Limardo Gascon: 4 poeng

Piasecki: 3 poeng