LONDON: Medaljevinneren fra OL kommer til å få 120.000 kroner i støtte fra Olympiatoppen, og det i form av et A-stipend. Han har ikke vært i nærheten av noe slikt tidligere.

— Jeg har lagt ut penger fra egen lomme, og ved sien av har faren min bidratt, sier 25-åringen, som har merket stor pågang etter at han kom hjem.

— Det er mange som vil ha meg med på et eller annet, ler utøveren som fikk norsk fekting på kartet.

Deler ut 20 millioner

— Han har levert en god søknad, sier toppidrettssjef Jarle Aambø, som opplyser at søknadene blir vurdert i november, og at tildelingen finner sted på nyåret.

Det er imidlertid ingen grunn til å skjule at Piasecki har levert så det holder. Med OL-sølv er han en sikker vinner når stipendiene skal fordeles.

— Fekting kommer til å få mer støtte i fremtiden, sier AAmbø, og da tenker han ut over stipendier.

Betyr mye

Totalt brukes 20 millioner kroner på stipendier hvert år. A-stipendiet er på 120.000, B på 70.000 og ungdomsstipendiet på 60.000. — For meg er et A-stipend mange penger. Det vil bety veldig mye, sier utøveren som ikke hadde vært på Olympiatoppen før han ble invitert dit før OL.

— Jeg var der på precamp. Vi har jo ellers levd i skyggen, legger han til.

Mens pappa og landslagstrener Mariusz skal være med på en treningssamling for yngre til Polen, har sønnen planer om å dra på ferie. Men foreløpig er han hjemme. Det har rett og slett skjedd for mye etter at han kom hjem.