Ut av startporten og deretter gjennom den første røde porten gikk det greit og så gjennom en enkel høyresving og en blå port skulle det også gå greit. Men da må begge skiene på riktig side av den blå portstokken.

For Nina Løseth gikk det ikke i dagens slalåmrenn. Høyre ski hektet i porten og dermed var det over og ut etter 2,5 sekunder i slalåmrennet i Lienz i Østerrike.

Hun hadde forventinger både til seg selv etter en relativt skuffende storslalåm mandag ettermiddag. Hun kom på 12. plass etter en andre omgang hvor hun gjorde en rekke feil.

Slalåm har vært hennes sterkeste disipilin i mange år og hun kom fra en tredjeplass i Åre i det siste slalåmrennet før jul.

Full gass ble det også. Men det varte så alt for kort. For kort til at hun fikk noen som helst indikasjoner på om hun har beholdt slalåmformen etter julefeiringen. Det var hennes første utkjøring for sesongen.

– Det ble veldig, veldig kort. Det er ny rekord. Jeg var «overkeen» og hadde lyst til å kjøre veldig fort. Da kom jeg et hundredel for tidlig inn i svingen. Det er sånt som skjer i slalåm, sier Løseth til NTB etter fadesen.

– Hva tenkte du rett etter hekten?

– Er det mulig? Jeg ville bare spole tilbake og gjøre det på nytt, sier Løseth.

– Det positive er at jeg kjører godt på ski og er i form. Jeg får bare lære av dette og det får meg opp på tærne igjen, sier Løseth.

Nina Løseth var eneste norske til start i dagens slalåmrenn.

Svensk triumf

Det ble likevel nordisk seier i Lienz. Svenske Frida Hansdotter ledet etter første omgang og beholdt ledelsen etter en stødig andre omgang. Sveitsiske Wendy Holdener ble nummer 2 bare syv hundredeler bak. Slovenske Petra Vlhova ble nummer tre.

Hansdotter tok sin tredje verdenscupseier i karrieren.

  • Mer om Løseths reaksjoner etter gårdagens storslalåmrenn finner du her:

  • Et par dager før jul var det skikkelig dramatikk i slalåmbakken, da Marcel Hirsccher nesten ble truffet av en drone som falt ned i løypa: