Tidene fra søndagens utfortrening var uvanlige – sett med norske øyne. Ikke bare har de norske fartskjørerne, med Aksel Lund Svindal i spissen, tapetsert pallen i verdenscuprennene så langt denne sesongen. Da har også kjørt svinfort på trening.

Så ikke søndag.

Jansrud, som tok sesongens første seier i parallellstorslåslåm tre dager før jul, var 3.31 sekunder bak raskeste mann, østerrikeren Hannes Reichelt. Aksel Lund Svindal var enda lenger bak: 4.48. Det holdt til den 31. beste tiden.

Oppmuntringen sett med norske øyne var Aleksander Aamodt Kilde som ble nummer fire, 1.43 bak Reichelt.

LANGT BAK: Aksel Lund Svindal havnet langt bak de beste på utfortrening. Foto: NTB scanpix

-Jeg tar ikke tidene på denne gjennomkjøringen spesielt alvorlig. Det handler litt om å vurdere risiko opp mot hva man får igjen på den første treningen. Det er en spesiell trasé her som er kjørt veldig lite. Løypa ligger i skyggen, og det var flatt lyst, forklarer Kjetil Jansrud til Aftenposten.

— Det var mange som tok det litt rolig i dag.Det er nok flere av oss som vil gasse på mer i morgen, legger Vinstra-alpinisten til.

Det var også noen ganske stygge fall (ikke nordmenn). Andre kjørte ikke ordentlig i hele løypa, og noen kjørte bevisst utenfor porter.

— I fjor på denne tiden var du verdens ledende fartskjører, men fikk det ikke helt til i Santa Caterina (ble nummer 17)?

— Det stemmer, og jeg er ganske keen på å gjøre noe med det i år, poengterer Jansrud.