Tirsdag kveld var Norge nok en gang suverene i alpintbakken da Henrik Kristoffersen kjørte inn til en overlegen slalåmseier i Italia.

Men maktdemonstrasjonen kan bli overskygget av en dramatisk hendelse som inntraff da Marcel Hirscher kjørte sin finaleomgang i Madonna di Campiglio.

Se video av den dramatiske hendelsen øverst i saken! (video med tillatelse fra NRK)

Centimetre fra å bli truffet

Østerrikeren, som var nummer to etter førsteomgang, var godt igang med løpet sitt da en drone falt ned fra luften og knuste rett ved siden av utøveren.

— Oi! Oi, oi, oi! Dette er det verste jeg har sett! Dette er det verste jeg har sett! Dette kommer til å bli et voldsomt etterspill, sa en tydelig preget NRK-kommentator Andreas Toft.

— Det er skandale. Fullstendig skandale i det Hirscher kjører. Jeg er ikke sikker på han fikk det med seg. Det er siste gang vi har sett en drone over et verdenscuparrangement på lenge, tror jeg. Det kunne gått liv, fortsatte han.

Hirscher raste etter målgang

Hirscher kom til mål og sikret til slutt en annenplass bak Kristoffersen. Etter målgang var Hirscher rasende.

DRAMATISK: Marcel Hirscher i løypa i Madonna di Campiglio. Østerrikeren var bare en hårsbredd fra å bli truffet av en drone i andre omgang. Foto: AP Photo/Marco Trovati/NTB scanpix

— Jeg kjente at noe skjedde. Det der er helt skandaløst. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne skjedd, sa skistjernen – og tilføyde:- Uansett hvem som er ansvarlig, vær forsiktig!

Til TV 2 utdypet Hirscher:

— Hvis du blir truffet av dette som faller fra 20 meter, når du kjører i 50 km/t, da blir du alvorlig skadet. Vi søker hele tiden etter nye vinkler og måter å vise frem alpinsporten på, men om det skal være slik, må vi tenke oss litt om, sa han.

På spørsmål om han vurderer å stå over fremtidige renn hvis det er droner i luften svarer han følgende:

— Ja, det kan være et svar på det som skjedde i dag.

Østerrikeren skrev senere om hendelsen på Twitter. Da med litt mer glimt i øyet:

— Tung flytrafikk i Italia.

— Det kunne blitt ille

Henrik Kristoffersen, som kjørte inn til overlegen seier i sitt andre slalåmrenn på rad, mener Hirscher var heldig som kom fra situasjonen uten skader.

— Hadde dronen falt ned to sekunder tidligere, kunne det blitt ille. Sånt skal selvfølgelig ikke skje, sier Henrik Kristoffersen ifølge NTB.

Rennsjef i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Markus Waldner, priset seg lykkelig over at episoden endte uten skader.

— Vi unngikk så vidt en katastrofe. Vi sjekket at dronen bare skulle fly i en korridor ved siden av traseen, men den fløy mer og mer inn i løypa, sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver