– Jeg er litt skuffet nå etterpå, men i perioder kjørte jeg virkelig fort i dag også, sier Ninas Løseth etter 12. plassen i verdenscuprennet i storslalåm i Lienz i Østerrike.

  • Kjøringen er der, men i dag ble det for mange småfeil, konstaterer hun overfor smp.no.

12. plassen delte hun for øvrig med Molde-jenta Ragnhild Mowinckel, som endelig traff bra i et storslalåmrenn i år.

Og Nina gledet seg like mye over venninnens gode renn som at hun ergret seg over at hun selv kanskje gikk glipp av en ny topp-seks plassering.

– I dag satt kjøringa godt for Ragnhild, det fortjente hun virkelig. Nå bygger hun sjøltillit og blir farlig framover, tror Nina.

Som fastslår kort og greit at dette rennet var stang-ut for hennes del.

Grove feil

– Jeg gjorde to grove feil i finaleomgangen, og da går hundredelene fort. I første omgang kjørte jeg helt greit, men uten at jeg følte at jeg hadde det lille ekstra som må til for å kjempe helt oppi der.

Slovenske Ana Drev ledet etter 1. omgang, men hun kjørte ut i finalen. Lara Gut vant med 0,12 sekunder foran Tina Weirather fra Liechtenstein, mens tyske Viktoria Rebensburg ble nummer tre. Det var den sveitsiske jentas 16. verdenscupseier totalt.

Løseth var best av de norske etter 1. omgang med sin 8.-plass, mens Mowinckel var best av de to i annen omgang. Hun kjørte seg opp fire plasseringer, mens Løseth tapte fire plasseringer. Dermed endte altså de to venninnene med delt plassering, slått med 2,00 sekunder av Gut.

God start

Løseth fikk en god start i finaleomgangen, men gjorde en feil før det flate partiet midtveis og hele forspranget forsvant på et lite øyeblikk. Ved neste mellomtid var avstanden knepne 0,17 sekunder foran lederen, men en rotasjon foran det siste henget gjorde at hun tapte ytterligere.

Tirsdag er det slalåm på programmet. Og Nina gleder seg til spesialøvelsen sin.

– Det blir full gass, det! Og kanskje jeg er heldig å få startnummeret en eller to? Det hadde gitt ytterligere inspirasjon, smiler hun.

For merkelig nok har hun nå i fire renn på rad blitt trukket ut som startnummer 7. Hun er blant de sju beste, som like gjerne kan få startnr. 1 som nr. 7. Men til nå har datamaskinen vært riktig så «slem» mot ålesundsjenta.

  • Forholdene her er så flotte at det egentlig ikke spiller så stor rolle. Men det hadde vært spennende å få åpnet et renn fra første startnummer, ler hun.