ULLEVAAL (Aftenposten.no): Det har ikke vært mye å glede seg over for Liverpool i sesongoppkjøringen. Tre baklengs i hver av årets fire treningskamper, to stygge tap i de siste treningskampene før Merseyside-laget dro til Oslo.

Det var riktigbok et b-preget Liverpool som nylig tapte 0-3 for Galatasaray, men Vålerenga-kampen var ment å skulle være kampen som fikk Liverpool-mønsteret til å sette seg. Mot et noe b-preget Vålerenga burde det ikke være noe problem.

Så feil kan en ta.

Håvard Nielsen lekte seg med den engelske landslagsbacken Glen Johnson, Lars Iver Strand så ut som en av få Premier League-stjerner utpå banen, mens Vålerenga i tillegg brukte fire Follo-spillere og både Dawda Leigh og Adnan Heidar – spillere som tilbringer det meste av sin tid i norsk andredivisjon.

Likevel var de lenge nummeret for stort for den engelske giganten.

(Artikkelen fortsetter)

Kenny Dalglish legger ned en rose bak målet før Vålerenga og Liverpool (Foto: Scanpix)

Stilnet Liverpool-supporterne

Liverpool-supporterne sang av full hals før kampstart, men det stilnet fort da Vålerenga viste seg som det beste laget. Lars Iver Strand ga hjemmelaget ledelsen da han bredsidet inn Håvard Nielsens innlegg fra venstre etter et kvarter, og hjemmelaget doblet ledelsen da Yssouf Koné ble revet over ende i Liverpool-feltet to minutter senere.

Pepe Reina hadde ry på seg som verdens beste keeper på straffespark i sin tid i spansk fotball, men har ikke klart å fortsette suksessen på merseyside. Heller ikke i Oslo lyktes det. Fegor Oduge har hatt stor suksess i 2011-sesongen i Vålerenga, mandag beviste han også at han kan bekle stopperposisjonen, i tillegg til å hamre inn ellevemeterne.

2-0, og de rundt 20.000 Liverpool-supporterne på Ullevaal ble enda mer stille.

Ifølge Drillo er 2-0 ingen farlig ledelse statistisk sett, men med et Liverpool-lag som trenger litt håp før seriestart, ble det likevel det. Glen Johnson forsøkte å starte opphentingen etter en halvtimes spill, men fikk avslutningen blokkert på streken, og i stedet skulle det være tidenes dyreste Liverpool-spiller som skulle score kveldens første mål for de rødkledde.

Snudde kampen

Stewart Downing la inn fra høyre, Andy Carroll lusket på den bakerste stolpen, og da han på omdiskutert vis fikk kontroll over ballen, gikk det bare brøkedelen av et sekund før den lå bak Lars Hirschfeld.

Andreomgangens første del var ikke sjanserik, men Liverpool satte opp noen gir da kvarteret gjensto, og da ble også Vålerengas utvalgte et nummer for lite.

Reservekeeper Gudmund Kongshavn hadde holdt Oslo-laget inne i kampen med et par klasseredninger, men da Alberto Aquilani slo en presis corner, var ikke Daniel Agger vanskelig å be, og snaut kvarteret før slutt var man like langt. 2-2. Sidoine Oussou kunne gitt hjemmelaget seieren med et frekt raid minutter før full tid, men i stedet var det nevnte Agger som så ut til å sette punktum da han skled inn 3-2 to minutter før full tid, men Liverpool var ennå ikke i land.

Frekke Fellah

I alle sine fire foregående treningskamper har nemlig Liverpool sluppet inn tre mål, Vålerenga-kampen var intet unntak.

Fire minutter på overtid fant Mohammed Fellah ut at Martin Andresen skal få det tøft med å sette ham ut av førsteelleveren. Midtbanespilleren fintet frekt på 20 meters holdt, sendte av gårde en kanon, og Pepe Reina kunne intet gjøre.

3-3 – og om tolv dager venter Sunderland i seriestarten. Kenny Dalglish har mye å jobbe med i den tiden.

FAKTA

Vålerenga – Liverpool (England) 3-3 (2-1)

24.020 tilskuere

Mål: 1-0 Lars Ivar Strand (14), 2-0 Fegor Ogude (str. 19), 2-1 Andy Carroll (43), 2-2 Daniel Agger (82), 2-3 Agger (88), Mohammed Fellah (90).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gule kort: Jack Robinson, Liverpool.

Lagene:

Vålerenga (4-2-1-3): Lars Hirschfeld (Gudmund Kongshavn fra 47.) – Fredrik Stoor (Greg Garza fra 47.), Fegor Ogude, Stefan Strandberg (Jens Skogmo fra 62.), Benjamin Dahl Hagen (Morten Berre fra 84.) – Adnan Haidar (Aleksander Solli fra 81.), Harmeet Singh (Patrik Karouliussen fra 68.) – Lars Ivar Strand (Mohammed Fellah fra 71.) – Dawda Leigh (Sidoine Oussou fra 76.), Yssouf Koné (Fitim Azemi fra 46.), Håvard Nielsen.

Liverpool (4-4-2): Pepe Reina – Glen Johnson (Martin Kelly fra 68.), Jamie Carragher, Daniel Agger (Stephan Sama fra 90.), Jack Robinson (John Flanagan fra 68.) – Stewart Downing (Raheem Sterling fra 80.), Jay Spearing, Jordan Henderson (Alberto Aquilani fra 80.), Charlie Adam (Jonjo Shelvey fra 68.) – Dirk Kuyt, Andy Carroll (David N'Gog fra 79.).