Liverpool feber på sletta 2 Foto: LARS HELTNE

Store og små nyter Ekeberg-solen på fotballbanen denne uka, men stemningen utenfor gressteppet er heller ikke noe å klage på.

Familien Kjørum har kommet til hovedstaden fra Kvam i Hallingdal. Én av fem familiemedlemmer er turneringsdeltakere. Resten er støtteapparat og Liverpool-supportere.

— Ja, vi holder med Liverpool alle sammen. Bortsett fra kona. Hun påstår hun holder med Arsenal, for variasjonens skyld, gliser familiefar Tor.

Stamgjester

Dette er gjengens første møte med verdens største fotballturnering. Derimot er det lang fra første gang familien ser Liverpool.

— Vi har sett dem spille mot Vålerenga og Lyn tidligere. Det har vært veldig morsomt, og trolig blir det stor stemning i kveld også, sier han.

Tor Kjørum trykket Dagligshs navn bak på sin drakt, med god grunn.

- Han scoret i cupvinnercupen i 1978, den første Liverpool-kampen jeg så. Dessuten er han den siste manageren som har ført klubben til seriegull. Det var selvfølgelig spesielt da han kom tilbake i januar.

Sønnen Martin har valgt å ha navnet til nåværende Liverpool-kaptein Steven Gerrard bak på ryggen. Drakta kjøpte han i sommer, da familien var på ferie i Tyrkia.

— Det er den beste spilleren de har. Dessuten vil jeg støtte samme lag som pappa, smiler han.

Vil tilbake

Han har aldri spilt på Norway Cup selv, men har blitt inspirert av storesøsteren ute på banen.

— Hun er veldig flink. Jeg håper å få delta selv en gang. Kanskje til neste år, sier han.

For denne gang er niåringen fornøyd med å se på fra sidelinja, og gleder seg til å gjøre det samme på et fullsatt Ullevaal stadion i kveld. Da velger han å legge de norske følelsene til side.

— Liverpool vinner 3-0, med tre forskjellige målscorere, tipper han.

Pappa Tor har også tro på tremålsseier.

- 4-1 til engelskmennene. Vålerenga har slitt litt i det siste og har nok ikke mye å stille opp med.

Følg Vålerenga - Liverpool direkte kl. 19