ULLEVAAL (Aftenposten.no): Lars Iver Stand har ikke fått et eneste minutt med eliteseriefotball i 2011, men mot Liverpool fikk midtbanespilleren endelig spilletid igjen.

Da fikk 28-åringen bevist at det fortsatt bor mye fotball i 178 centimeter høye kroppen.

Erter Liverpool

Lakselv-gutten scoret det første, slo lissepasninger over en lav sko, og lekte seg som om motstanderen skulle være de glade amatører. Det var nesten slik han følte det selv også.

— Jeg har spilt tre andredivisjonskamper i år. Jeg synes motstanden der har vært tøffere enn det den var i dag , sier Strand med et lurt smil om munnen.

Skader, skader og atter skader har gjort at Vålerenga-karrieren har stagnert, og sjansene vært få. Til tross for at midtbanespilleren har fått beskjed om at han kan gå vederlagsfritt til en annen klubb, har han likevel blitt værende på Valle. Ingen andre har turt å satse på ham.

— Men i dag føler jeg i alle fall at jeg har fått vist at det fortsatt er mye fotball i meg.

(Artikkelen fortsetter)

Liverpool-manager Kenny Dalglish hadde toppet laget mot Vålerenga-reservene. (Foto: Scanpix)

Uklar fotballfremtid

Hva som skjer videre vet Strand fortsatt ikke. Kontrakten går ut etter sesongen, og et prøvespill i Stabæk har ikke gitt noen kontrakt.

— Jeg vet ikke hva som skjer, og forholder meg bare til den kontrakten jeg har.

— Jeg får bare fortsette å jobbe hardt, forsøke å vise meg frem, og ta de sjansene som byr seg.

At Tromsø skal ha krav på et betydelig beløp hvis han spiller én seriekamp til for Oslo-laget kan muligens ha hindret ham i å få flere kamper for Oslo-laget. Selv vil han ikke spekulere i kontraktsformuleringen.

— Jeg kjenner ikke detaljene der, og vil egentlig ikke tenke noe på det.

- Føler du at Martin Andresen har gitt deg de sjansene du har fortjent?

— Jeg vil egentlig ikke prate om det som har vært, sånne ting får dere (i pressen) heller vurdere. Nå tenker jeg bare fremover. Det var godt å komme i gang igjen, så håper jeg bare det blir mer spilletid fremover, og at skadetiden er over.

Follo-spiller imponerte

Benjamin Dahl Hagen var en annen spiller som imponerte på det sammensatte Vålerenga-laget mot Liverpool mandag kveld. Den innlånte Follo-spilleren spilte nesten hele kampen, først på venstrebacken, så på høyre, og hadde godt tak på mer profilerte Liverpool-spillere.

- Henter ikke Vålerenga ham, så skjønner jeg ingen ting , sier Stefan Strandberg.

Selv var også Follo-spilleren fornøyd med innsatsen, mens etter over en halv sesong med andredivisjonsfotball synes han midlertidige klubbmakker Lars Iver Strand var vel tøff med sin uttalelse om kvaliteten på Liverpool-laget.

— Det var vel litt drøyt å si at det er tøffere i vanlige andredivisjonskamper. Liverpool er et godt lag, og ballen gikk fort når de satte i gang.

— For min egen del var jeg nervøs for kampen, men den forsvant i det dommeren blåste i gang kampen. Det var moro i dag, innrømmer den – enn så lenge – ukjente Follo-spilleren.

Vi fulgte Vålerenga - Liverpool