– Jeg vil score og gi målgivende pasninger, men det hjelper ikke når vi ikke vinner, sier Diego Guastavino.

Likevel legger han ikke skjul på at det hjelper på selvtilliten at han for tiden ofte er både sist og nest sist på ballen før Branns scoringer.

Med en målgivende og et mål sørget han for at Brann slo raskt tilbake etter en forferdelig start på kampen. Uruguayaneren finner seg stadig bedre til rette som rødtrøyenes sentrale, offensive midtbanespiller. Spesielt på antallet målgivende pasninger synes den rollen å virke positivt inn.

Fem ganger har han vært nest sist på ballen før scoring i år, samme antall som i hele fjorårssesongen. Bare to spillere (Thomas Drage med syv og Björn Bergmann Sigurdarson med seks) står med flere målgivende i eliteserien. Går man tilbake til 2009 og 2008, er Guastavinos utvikling enda tydeligere. I løpet av de sesongene bokførte ikke 26-åringen seg for en eneste målgivende pasning.

Statistikksenter Eliteserien:

– Målgivende er viktig

– Jeg vet om det der, og jeg er glad for at det er blitt mye bedre det siste året. Målgivende pasninger er viktig for meg, sier Guastavino.

Han er ikke i tvil om viktigheten av at han ikke lenger spiller på kanten.

– Den sentrale rollen er min posisjon. Jeg liker å spille der fordi det er en fri rolle. Derfra er det mye lettere å finne spissen vår, sier Guastavino.

Trener Rune Skarsfjord hadde lovord å komme med om sin hengende spiss, men påpekte at han hadde sjanser til å putte en til.

– Han er farlig og ekkel å spille mot, og en viktig del av angrepsspillet vårt. Denne kampen skulle han gjerne hatt en scoring til. Han hadde noen skuddmuligheter, men det ville seg ikke helt, sier Skarsfjord.

Godkjente eget mål

En spesiell situasjon oppsto etter Guastavinos andre scoring i går. Lenge var dommer Tom Henning Øvrebø i tvil om han skulle godkjenne utlikningsmålet. Årsaken var at han var usikker på om Brann-spilleren tok ballen med hånden i forkant av avslutningen. Det hele endte med at Øvrebø spurte uruguayaneren selv om det var hands.

– Det stemmer at han kom bort og spurte meg om jeg tok den med hånden. Det var ikke hands, jeg tok med meg ballen med skulderen, og det sa jeg til ham, sier 26-åringen.

Han synes Øvrebø løste situasjonen på en god måte.

– Jeg mener det var bra av ham å spørre meg.

Han var ikke like fornøyd med hvordan dommeren løste situasjonen etter en duell med Jan Tore Ophaug. Guastavino fikk et kutt i leppen, og måtte ut og sy noen sting.

– Han kom med albuen. Det skulle vært rødt kort, mener han.

Den lille teknikeren var også svært irritert over måten Brann åpnet kampen på.

– Når vi nesten starter på 2-0, blir det selvsagt veldig vanskelig. Starten var slett ikke bra av oss, sier Guastavino, som i likhet med de fleste andre var mektig imponert over hjemmehelten Celso Borges.

– Han gjorde en perfekt kamp der ute. Men vi burde helt klart greid å stoppe ham bedre, sier 26-åringen.

Inspirert av landsmennene

Uruguay gjør det for tiden skarpt i Copa América. Laget slo ut Argentina i kvartfinalen, og skal møte Peru i semifinalen. Guastavino lar seg inspirere av det hans landsmenn presterer på banen.

– Kampen mot Argentina var fantastisk. Det blir spennende videre, sier Guastavino og koster på seg et lite smil.

Han er også fornøyd med at uruguayaneren Maximiliano Bajter er på vei til Bergen.

– Jeg kjenner til ham. En god spiller, sier Guastavino.