— Han er en midtbanespiller som er fleksibel med defensive egenskaper, sier Rune Skarsfjord til bt.no.

Han bekrefter nå at rådgiver Terje Liverød har skaffet Brann en ny sør-amerikaner. 25-åringen kommer til Bergen på lån fra seriemester Peñarol i hjemlandet Uruguay. Bergenserne har skaffet seg opsjon på kjøp etter sesongen.

Komplett stall?

Treneren håper Bajter kan spille i rollene til Carl-Erik Torp og Rodolph Austin . Der har alternativene vært få når en av de defensive ankrene har vært utilgjengelig. Bajter kan også spille kant.

- Da får vi brukt Erik (Mjelde) og Fredrik (Haugen) i de mer offensive rollene. Maximiliano er en back-up og gir oss muligheter til å rullere mer. Vi trenger folk , sier Skarsfjord, som også har hentet opp juniorene Kristoffer Larsen og Kristoffer Barmen i A-troppen. I tillegg er Tadas Labukas klar for klubben.

Brann-sjefen vil ikke si om troppen da er komplett inn mot høstsesongen.

— Vi gjør det vi kan hele tiden. Nå begynner vi i hvert fall å få et antall spillere i hvert fall.

Nicolás Mezquida sendes motsatt vei i forhold til Bajter. De to uruguyanerene har spilt sammen tidligere.

— Mezquida var på vei inn i elleveren, men så ble han skadet. Nå sendes han og Juninho hjem, så kommer Bajter i stedet. Vi har fått en god avtale, avslutter han.

- Vil til en større klubb

Bajter så FFK-kampen sammen med rådgiveren Terje Liverød mandag kveld. Tirsdag skal han til Bergen for å gjennomgå medisinsk test.

- Uruguay er en stor fotballnasjon, og Bajter ble seriemester der i fjor og har vært sentral på det fjerde beste laget i ligaen i år. Når han tilpasser seg norsk fotball vil han klare seg bra , sier Terje Liverød til Brann.no.

- Hvorfor velger han Brann og Norge?

— Han legger ikke skjul på at han vil til en enda større klubb i Europa. Men da er Brann er riktig steg. Det er stor interesse her, massig TV-dekning og flotte stadioner. Her kan han vise seg frem og tilpasse seg den europeiske spillestilen.