Fredrikstad-spissen Celso Borges scoret tre ganger da Brann ble slått 4-2 i Østfold. To av målene kom før det var gått ti minutter i første omgang. Brann slo tilbake før pause ved Lars Grorud og Diego Guastavino.

Men Borges var frempå igjen etter hvilen. Og da Mads Hansen doblet forspranget på slutten, var det ingen vei tilbake for Brann, som hadde tre strake seire før turen til Østlandet.

— Fredrikstad var det beste laget. Det er velfortjent at de vinner. Vi leverer en middels kamp , sier Brann-trener Rune Skarsfjord til TV 2. Borges hadde bare scoret to mål på 11 kamper før han gjorde tre mot Brann.

— Det var på tide med en ny start. Første del av sesongen var helt grei, men jeg har følt at jeg kan gi mer enn det, sier Borges.

Før kampstart fortalte FFKs sportssjef Joacim Jonsson at det ikke har vært en eneste henvendelse på Celso Borges i hele sommer.

- Ingenting, ikke én henvendelse eller en forespørsel. Vi er litt overrasket over det, men det har nok litt med prestasjoner å gjøre , sa Jonsson til Aftenposten.no.

Etter tre mål og en målgivende pasning kan nok Fredrikstad håpe på mer interesse fremover, for Borges svarte på tiltale. Og får ikke FFK napp kan ledelsen juble for det også – for Borges er enormt viktig for Fredrikstad.

Fire mål på én omgang er ikke dagligdags kost på Fredrikstad Stadion, men første omgang mot Brann bød på tre dødballmål, en annullert scoring og en klassekontring som resulterte i mål.

Det gikk unna fra første spark på ballen, for rett fra avspark banket Lars Grorud ballen mot målet til Lasse Staw. Kula fikk veldig fart, og stussen var så hard at Staw måtte slippe ballen for å unngå å ta den med seg inn i målet. Erik Mjelde jaget etter, men Staw rakk akkurat å klarere før Brann-spissen nådde frem.

Snakket sant

Men Fredrikstad var ikke sene om å svare, og Celso Borges viste seg frem to ganger på rad. Etter ni minutters spill fikk FFK og Etzaz Hussain frispark 20 meter fra mål. Det var skrått hold, og Borges lurte alle da han fintet innlegg før han skrudde ballen på utsiden av muren og inn ved nærmeste stolpe. Leicejewski var sjanseløs, og han skulle snart bli utfordret igjen.

Bare to minutter etter den første scoringen var en leken Hussain på farten igjen, og han spilte fri Borges 25 meter fra mål. Costaricaneren dro av en forsvarer, og skjøt via keeper og til corner.

Statistikksenter Eliteserien:

Hjørnesparket skrudde Hussain hardt mot mål, og Borges dunket like godt inn 2-0 på en lekker volley.

Da Fredrikstad så ut til å ha full kontroll på oppgjøret slo Brann fryktelig tilbake. 18 minutter var spilt da Lars Grorud stanget inn reduseringen etter en flott corner fra Guastavino.

Sistnevnte var sentral også da Brann utlignet i det 33. minutt. Den lille teknikeren fra Uruguay holdt lekestue med Jørgen Horn, men så ut til å bruke hånda like før han skjøt i mål.

Linjemannen nærmest situasjonen signaliserte nemlig for hands, og forklarte seg for Øvrebø. Hoveddommeren løp så bort til Guastavino som pekte på brystet sitt, og Øvrebø pekte dermed på midtsirkelen. En spesiell situasjon, men TV-bildene viste at Guastavino snakket sant.

(Artikkelen fortsetter)

Dommerne måtte ha et lite råd før de godkjente scoringen til Guastavino. (Foto: Rune Nielsen)

Knallgod Hussain

Det som så ut til å bli en trygg hjemmeseier var nå et uavgjort resultat, og Brann ville mest etter 2-2-scoringen. Fem minutter før pause fikk de frispark midtveis inne på FFKs banehalvdel. Bentley slo et skrudd frispark rett mot mål, og Kim Ojo stanget ballen i mål. Lasse Staw kom nok en gang på halvdistanse, men denne gangen ble han reddet av linjemannen som dømte offside.

I omgangens siste minutt kunne Celso Borges gjort sitt tredje for dagen, men headingen på åpent mål gikk like over tverrliggeren. En spennende omgang med få sjanser og mange mål.

Brann kom best i gang etter hvilen, og Birkir Sævarsson svært nære på å gi gjestene ledelsen. Men helt upresset banket backen et godt innlegg himmelhøyt over mål. Utover i omgangen skulle veldig mye handle om 18-årigen Etzaz Hussain.

FFKs nye assistkonge viste frem eminent teknikk, og et overblikk han tidvis er alene om i Fredrikstad. I det 58. minutt sendte han en lekker bakromschip til Mads Hansen, men vingen klarte ikke å omsette i mål.

Bare fem minutter senere var Hussain frempå igjen. Denne gang var det Borges som ble servert. Tomålsscoreren var svært nær 3-2, men skuddet ble blokkert til flertallet av de 10.304 fremmøttes fortvilelse.

Men Borges skulle få nye sjanser, og da 68. minutter var spilt slo Tarik Elyounoussi en knallhard corner mot costaricaneren.

21-åringen rev seg løs, og styrte inn 3-2 med sin høyrestøvel i størrelse 48. Borges dro også av seg trøya i den elleville feiringen, og ble belønnet med gult kort.

Punkterte kampen

Etter Borges’ tredje mål dabbet Brann mer av, og Fredrikstad spilte på seg selvtillit. Kvarteret før slutt dro Hussain seg på tvers av 16-meterstreken, og banket til i tverrliggeren. En god prestasjon som hadde fortjent en bedre skjebne.

For Fredrikstad-laget ville så gjerne punktere oppgjøret, og i det 83. minuttet ble spikeren i Brann-kista endelig banket til bunns. Mads Hansen ble spilt igjennom, av Celso Borges selvsagt, han rundet en Brann-forsvarer og skrudde inn 4-2 borte ved lengste stolpe.

En sterk hjemmeseier av Fredrikstad, og ledestjernen Celso Borges viste nok en gang hvor avgjørende han er for rødbuksene. For Brann ble det bråstopp på godformen, men laget var faktisk fullt på høyde gjennom store deler av oppgjøret.