Det går rykter om at det er noen Brann-spillere som ikke leser sportsidene i avisene. Det går det det an å forstå. Det er nok ikke alltid like kjekt å lese analyser av sine egne prestasjoner. Jeg mener likevel at de bør revurderer den beslutningen.

For av og til står det mye klokt i de utskjelte mediene, som i dag da BT intervjuer vår gamle helt Raymond Kvisvik . For hva er det ikke han sier:

— Borges er for meg en av de store i eliteserien. Tarik kan dra av et helt forsvar på egen hånd¿Det er helt klart den duoen Brann må se mest opp for, men FFK er også gode på dødballer.

Det var dessverre ikke så mange av Skarsfjords menn som fikk det med seg dette. Sannsynligvis ingen.

De gjorde nemlig det motsatte av å passe på angrepsduoen til Fredrikstad. De ga dem fritt spillerom. Fra det andre spilleminutt av, etter at Mjelde hadde vært fremme og yppet seg i de første sekundene, var det egentlig bare et tidsspørsmål før Fredrikstad ville score sitt første mål.

Det tafatte og stillestående Brann-laget som vi har sett på bortebane ved enkelte anledninger, var tilbake. Det så ut som om heltene våre hadde vært i kontakt med grønn kryptonitt.

All duellstyrke og alle bevegelser hadde visnet bort. Selv Rodolph Austin opptrådde som en helt vanlig mann. De siste tiders ekstraordinære prestasjoner var plutselig høyst ordinære.

Men så våknet guttene, som de gjorde mot Sarpsborg.

De sto høyt og overtok føringen i kampen, og da var det bare et tidsspørsmål før Brann ville score.

Før andre omgang trodde jeg Brann ville sikre alle poengene. Den offensive kraften i Brann-laget var massiv, uimotståelig, tenkte jeg. Dette blir en reprise av den forrige Østfold-kampen.

Men etter ett par spede forsøk døde den offensive jakten hen. Det så ut som om Brann heller ville forsvare seg til en trepoenger, og det, som TV 2s ekspertkommentator sa, kler Brann veldig dårlig.

Det ble verken fugl eller fisk. Det ble bare store rom og store ubalanse i laget.

Hva var det som gikk galt i dag?