Den svarte mamba er den aller raskeste og en av de aller giftigste slangene i verden. Den ligger i tålmodig i ro og venter på byttet skal gjøre en liten feil, og når den gjør det så hugger mambaen raskt og nådeløst til, og når den først biter så biter den flere ganger.

Det var omtrent slik Brann opererte på Skagerak Arena . De lå lavt og ventet like tålmodig som en svart mamba på at Odd skulle gjøre en feil, og da feilen kom, var Brann der med en gang.

Mens Odd trykket på og ante fred og ingen fare, ledet Brann plutselig 2-0. Statistikksenter Eliteserien:

Da Kim Ojo scoret følte jeg meg trygg på seier . Brann vinner når Ojo scorer. Da Guastavino fintet Steffen Hagen et par ganger før han smelte ballen i mål, følte jeg ikke mindre trygg på en Brann-seier.

Jeg burde visst bedre. Brann holder oss alltid i åndeløs spenning til siste sekund . Å vinne komfortabelt er ikke Branns greie.

I stedet for å punkterte kampen – som Kim Ojo og Diego Guastavino hadde noe ubeskrivelig store sjanser til å gjøre – ble Odd invitert inn i kampen igjen. «Corner er mål», ropte noen tafatte Odd-tilhengere, og mål ble det.

Håkon Opdal var tilbake i buret og spilte som Piotr gjorde i de første kampene for Brann. Med flakkende blikk og glatte hansker.

Men akkurat da Brann var i ferd med å gi vekk seieren dukket Fredrik Haugen opp. Mannen som gjennom konserter og CD er finansiert av Softball. På sitt aller første spark for kvelden ga han Marit Voldsæter og co. valuta for pengene.

Brann gjør det ubeskrivelig spennende, men det tilgir jeg glatt så lenge de tar alle poengene med seg hjem .

Brann har altså ikke mistet vinnerformelen i løpet av sommeren. De holder stø kurs mot en plassering på den øverste delen av tabellen, og det er ingenting som tyder på at Brann skal sprekke.

Statistikksenter Eliteserien:

De vinner både hjemme og borte, både på naturgress og kunstgress, og de vinner både mot antatt bedre lag, og mot antatt svakere motstandere.

Hva er ditt inntrykk av kampen?