— De får klare seg med sølv, sier Marta Tomac (25) som kan vinne VM-gull i første forsøk når Norge og Nederland møtes til VM -finale søndag kveld.

Før Tomac reiste fra Kristiansand og Vipers, snakket hun med sine nederlandske klubbvenninner, Jessy Kramer og Lynn Knippenborg, om hvor gøy det hadde vært om Norge og Nederland møttes i VM-finalen.

Nå blir det virkelighet.

Har du fått med deg dette?

Spesielt møte

— Jessy sa de skulle ta gull, men jeg håper vi knuser den drømmen. Det blir spesielt å møte dem, sier Tomac til Adresseavisen før VM-finalen.

Mange av våre lesere har lest disse sakene i dag:

Tomac fikk sine aller første A-landskamper i høst, og kan nesten ikke tro at hun er nær ved å bli verdensmester med Norge.

— Jeg er debutant og lærer noe nytt hver dag. Det vært som å leve i en drøm hver dag. Det er helt utrolig, og jeg får frysninger når jeg løper ut på banen for oppvarming, sier hun.

- Helt galskap

De nederlandske klubbvenninnene hennes beskriver VM-opplevelsen på samme måte.

— Det er helt utrolig at vi er i VM-finalen. Det blir så morsomt å møte Norge og Marta, sier Lynn Knippenborg.

— Tenk så artig det blir å møtes igjen i Våg hvis vi vinner, smiler hun lurt.

— Dette er veldig gøy. Jeg tror finalen blir en spennende kamp og håper vi vinner, sier Jessy Kramer.

Den nederlandske VM-suksessen har utløst en voldsom håndballinteresse i Nederland, landet som kun har 50000 håndballspillere.

— Nå er det helt galskap. Jeg får tekstmeldinger fra ukjente personer som sier at de er stolte av oss, sier Knippenborg.