NORGE — ROMANIA 35-33 (27-27, 17-14) etter ekstraomganger

HERNING: - Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort hvis den tabben hadde blitt avgjørende. Det var helt forferdelig, sier lagkapteinen om avkastet på 32-31. Det skulle ha gått til Nora Mørk, men havnet rett i rumenske hender. Og ikke nok med, Stine fikk to minutters utvisning da hun skulle rette opp tabben.

— Det var smart av henne å løpe inn bak ryggen på Nora. Likevel skulle jeg ha vært mer oppmerksom, men det er sånn som skjer, sier Stine og smiler over finaleplassen. 35-33 etter ekstraomganger. Det kunne knapt ha blitt mer spennende – annet enn med to ekstraomganger til, som da Norge vant VM første gang på Lillehammer i 1999. Da var Stine åtte år. Nå er hun 24 – og kan få sin annen VM-tittel, men det i en langt mer sentral rolle enn i 2011. KONTROLL PÅ HÅNDBALLJENTENE? Ta vår quiz her!

Få keeperredninger

Stine skal ikke ha oppmerksomhet bare på grunn av det miserable avkastet. Ellers tok hun gode initiativ og scoret flere i perioder hvor det et kladdet for Norge i angrep, og det ble solide seks mål på åtte forsøk.

Norges keeperspill har heller ikke patent hele tiden, men både Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø har hatt evnen til å redde på viktige tidspunkter. Ikke minst da Grimsbø avverget rumensk skudd få sekunder før slutt og reddet ekstraomganger. Likevel endte hun totalt bare med 27 i redningsprosent, mens Silje hadde 21. Også rumenerne hadde trøbbel på keeperplass, men da Ionica Muntaneu hadde sluppet inn fire av fire på et innhopp, ble det førstekeeper Paula Ungureanu som kom inn igjen og noterte seg for 26 prosent.

Skryter av Nederland

Søndag klokken 17.15 er det Norge-Nederland i finalen for første gang – ganske enkelt fordi Nederland aldri har spilt en finale før. De hadde heller ikke spilt en semifinale.

— Jeg har ventet litt på at de skal slå gjennom. Det har mange gode spillere, sier Bredal Oftedal og ramser opp nesten hele førstesyveren.

— Det er mye giv i det laget. Den må vi knekke. Det er et godt lag, men jeg håper det ikke er godt nok. Men nå må vi bli kvitt de dårlige periodene våre. Jeg vet egentlig ikke hva som skjer, sier Stine.

Men det vet NRK-ekspert Geir Oustorp.

— I de dårlige periodene blir jentene løpende for mye på tvers og vente på Nora Mørk. Mer rett på mål, befaler Oustorp før finalen i Boxen.