DIREKTE 20.45: NORGE-ROMANIA .

Thorir Hergeirssons mest betrodde straffeskyttere har bommet mer enn sjefen hadde regnet med. Norges motstander i semifinalen treffer bedre.

Norge har måtte tåle ni straffebom i VM. 25 skudd fra sjumetersmerket har gått i mål. Det gir en uttellingsprosent på 69. Mari Molid (0 mål/1 forsøk), Amanda Kurtovic (1 mål/3 forsøk), Betina Riegelhuth (0 mål/1 forsøk) har alle fått prøve seg, men det er Nora Mørk og Linn Jørum Sulland som er Hergeirssons foretrukne straffeskyttere.

– Uttellingen er litt under forventet, medgir Thorir Hergeirsson.

KONTROLL PÅ HÅNDBALLJENTENE? Ta vår quiz her!

— Mange med lavere uttelling

Nora Mørk har satt 16 straffekast, 13 av dem har gått i mål. Linn Jørum Sulland har prøvd seg alene med keeper 15 ganger, 11 av straffekastene hennes har gått i mål.

— Når jeg ser på lagene, så er det veldig mange som har lavere uttelling på straffekastene. Men så liker målvaktene å si at de har blitt bedre, sier Hergeirsson.

Både Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg har fem strafferedninger. Til sammen har Norge fått 22 straffemål i mot seg, mens Romanias keeperduo har reddet ni av 27 skudd.

Hvem som skal ta Norges straffer i kveld, sier Hergeirsson ingenting om. De som bommer får nye sjanser.

— Jeg sier bare til dem: Neste straffekast. Det er det som teller.

Mer effektive rumenere

Romania har bedre uttelling fra straffemerket enn Norge, men også deres skyttere må tåle mange bom. De har scoret på 25 av 34 forsøk og står med 74 prosent uttelling på VM-statistikken mot Norges 69 prosent. Toppscorer er stjernespilleren Cristina Neagu med 12 mål på 17 forsøk.

Å score på opplagte muligheter, blir avgjørende i semifinalen. Hergeirsson tror på et tett oppgjør, selv om Norge vant 26-22 da lagene møttes i VMs gruppespill.

— Det har sjeldent vært så åpent, mener han.

Hvis semifinalen skulle gå til ekstraomganger, er han ikke bekymret.

— Vi er godt trent, og ekstraomganger er både fysisk og psykisk. Den som lever får se. Du vet aldri eksamensresultatet før det foreligger, sier Thorir Hergeirsson.