Lance Armstrong sitter skikkelig fast i dopingsaksa, og nå begynner det å få konsekvenser.

Mannen som nå er fradømt sine syv Tour de France-seire blir nå vraket av utstyrsprodusenten Nike.

De har til nå stått last og brast med Armstrong, til tross for beskyldninger og mistanker om at han jukset til sin enorme suksess.

Nå er det imidlertid nok.

«På grunn av de tilsynelatende uoverstigelige bevisene for at Lance Armstrong deltok i doping og villedet Nike i mer enn et tiår, er det med stor sorg at vi nå har avsluttet vår kontrakt med ham» , sier merkegiganten i en pressemelding.

Beskjeden kom bare få minutter etter at Armstrong selv gikk ut med nyheten om at han trekker seg som styreleder for Livestrong, som har jobbet for kreftsaken.

Selv sier den tidligere sykkelhelten at han trekker seg fra oppgaven, så organisasjonen kan fokusere på oppgavene sine, og ikke bruke tiden på dopinganklagene.

— Nike planlegger å fortsette støtten til Livestrong, som jobber for å forene, inspirere og engasjere mennesker som er rammet av kreft, fortsetter Nike.

Omfattende dopingregime

Det er nå en uke siden Det amerikanske antidopingbyrået la frem over 1000 sider med det de mener er beviser for at Armstrong jukset da han vant Tour de France syv ganger på rad fra 1999 til 2005. Rapporten blir omtalt som knusende av sykkelekspertene.

Den inneholdt vitnemål gitt under ed fra 26 personer, inkludert 11 tidligere lagkamerater.

I detaljer beskrev den hvordan Armstrongs lag US Postal og Discovery Channel systematisk jukset med doping. Opplegget er blitt kalt det mest omfattende og utspekulerte dopingregimet i sportshistorien.

Foregangsfigur i kreftsaken

Livestrong har vært et hjertebarn for Armstrong siden han startet organisasjonen Lance Armstrong Foundation i 1997. Han fikk diagnosen testikkelkreft i en alder av 25 år, da han var på vei opp og frem i sykkelsporten.

Kampen hans tilbake på sykkelsetet, og derfra helt til topps i en av verdens største idretter, inspirerte mange. Hele 84 millioner gule armbånd er solgt til inntekt for organisasjonen og kreftsaken.

Nå er det imidlertid ekstremt mye som tyder på at veien tilbake til toppen ble gjort med ulovlige midler.

Derfor trekker nå hans gamle støttespillere seg, én etter én.