Det australske TV-selskapet ABC viste mandag en tre kvarter lang dokumentar om Lance Armstrongs vekst og fall. Der har de blant annet fått tilgang til avhøret som ble gjort med Armstrong i forbindelse med et forsikringsselskaps utbetalinger av bonuser for seire i Tour de France.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Firmaet SCA Promotions prøvde å stoppe disse utbetalingene, og deres advokat JeffreyTillotson fikk i 2005 foreta at avhør av Armstrong under ed. Den amerikanske sykkelrytteren bekreftet at han forsto at å lyve under avhøret/intervjet kunne medføre straff.

Tillotson gjorde altså noe Det amerikanske antidopingbyrået USADA aldri fikk gjøre, nemlig avhøre Armstrong om ryktene om det påståtte dopingmisbruket som allerede i 2004 var nokså sterke.

På bakgrunn av avhøret og mangelen på bevis, måtte SCA Promotions betale bonusene til Armstrong. Totalt dreide det seg om 7,5 millioner dollar.

I avhøret bedyrer Armstrong gang på gang at han aldri har brukt prestasjonsfremmende midler, aldri fått sitt eget blod tilbakeført i forbindelse med konkurranser.

Noe slikt ville ikke bare medført sparken. Det ville betydd slutten på alt. Det ville være å jukse , sa Armstrong den gangen.

Nå vil SCA Promotions ha pengene sine tilbake.