Armstrong vant Touren sammenlagt sju år på rad fra 1999 til 2005, men selv om han var dopet da han gikk til topps i verdens største sykkelritt, synes ikke danske at det forringer prestasjonen.

Uansett hva han må ha gjort, så er det utrolig sterkt og helt unikt å vinne Tour de France sju ganger på rad , sier Rasmussen. Han vant selv den rødprikkede klatretrøya i 2005. Det var det året Armstrong gikk til topps i Touren for aller siste gang.

Men for Michael «Kyllingen» Rasmussen betyr det ingenting om Armstrong var dopet. Dansken føler seg ikke snytt.

Det kan kanskje virke som om jeg følte meg lurt, men det var ikke tilfelle, for jeg ser ikke på Armstrongs prestasjoner som mindre fascinerende, selv om han var dope t, forteller Rasmussen.

Han sier også at han ser på Bjarne Riis' seier på Hautacam (en fjelltopp i Pyreneene) som noe av det største en sykkelrytter noensinne har gjort, selv om Riis har innrømmet at han var dopet på det tidspunkt.

Michael Rasmussen har selv en karantenedom på to år for brudd på dopingreglementet. Han ga uriktige opplysninger om hvor han var i 2007. Som følge av det ble han både fratatt ledelsen sin og kastet ut av Tour de France, og han mistet også jobben sin i det nederlandske Rabobank-laget. (©NTB)