Fotball, 11. februar 2009 , Privatkamp , Tyskland - NorgeGermany - NorwayPer Ciljan Skjelbred , Norge og Michael Ballack , Tyskland Foto: Digitalsport

LTU ARENA, DÜSSELDORF: — Jeg tenkte jeg skulle spørre Michael Ballack om han ville bytte drakt etter kampslutt, men han virket så sur, så jeg lot det være, sier Trond Erik Bertelsen til Aftenbladet.no og smiler godt.

Det gjorde han kanskje rett i. For Chelsea-stjernen hadde all mulig grunn til å være sur. I sin 90. kamp for Tyskland leverte midtbanespilleren en skuffende svak forestilling, sammen med resten av det tyske stjernegalleriet.

Bertelsen endte istedenfor opp med drakten til Bayer Lerverkusen-spiller Patrick Helmes, uten at det la noen som helst demper på festkvelden i Düsseldorf.

Viking-spilleren fikk i går sin første landskamp på snaue tre år.

Etter kampslutt hadde han ingen problemer med å innrømme at han var nervøs før stjernemøtet med de tyske gigantene foran øynene på 45.000 tilskuere på LBU Arena.

- Jeg var nervøs i starten, men alt i alt synes jeg det var en god kamp , sier Bertelsen.

24-åringen åpnet med et par svake pasninger og dødballer. Ved et tilfelle slo også Bastian Schweinsteiger i første omgang tunell på Lura-karen, men utover i oppgjøret klarte venstrebacken seg bedre og bedre.

Dette skriver kommentatorene:

- Ufattelig kjekt

En skuffende svak Schweinsteiger fikk ikke utrettet veldig mye på Bertelsens side.

- Dette var fantastisk. Det var ikke mange som hadde trodd på dette resultatet før kampstart. Midtbanen jobbet utrolig bra, og den bakre fireren vår var også solid. Dette var en kollektiv seier, og vi kunne faktisk hatt flere mål også , sier Bertelsen, som også nevner at Daniel Braaten burde hatt straffespark.

Frankrike-proffen ble helt tydelig felt av Westermann. Spørsmålet var om forseelsen skjedde innenfor eller utenfor 16-meteren.

Minutter senere hadde Thorstein Helstad Norges største mulighet i den første omgangen.

Les også:

Morten Gamst Pedersen headet frem Helstad, som sto umarkert på åtte meter. Avsluntningen fra den tidligere Brann-spissen ble kun stoppet av en kanonredning fra René Alder.

Som i den første åpnet Tyskland best i den andre omgang også, men Norge kom langt bedre med utover i oppgjøret. Og det var ingenting å si på at det til slutt var Bertelsen & co. som stakk av med seieren.

Grindheim, som har spilt sammen med Bertelsen i Haugesund, satte inn kampens eneste mål etter 63 minutter.

— Det var ufattelig kjekt å få smake på dette nivået, sier Bertelsen.

Web-TV: