Tyskland — Norge 0-1

– Dette var en privatkamp mot et halvmotivert lag. Defensivt er jeg bare mellomfornøyd, selv om jeg faktisk synes vi vant fortjent, sa han.

– Det var greit nok, men ingen grunn til å ta av, nei.

Med Drillo på trenerbenken ristet spillerne av seg 14 og en halv måneds seierstørke, og det mot toeren på FIFA-rankingen. Han gledet seg over seieren, men advarer mot å ta av.

– Jeg er litt redd for at det skal bli i overkant mye nå. Vi får prøve å holde beina på jorda. Vi har et godt stykke til å gå, særlig defensivt. Men husk at vi har hatt bare to treninger. Den ene brukte vi på defensiv organisering, den andre på overganger. Vi kan bli bedre på mye, sa han.

Les også:

– Mest positiv var viljen til overganger. Vi kom med mye folk og stor fart, og vi manglet bare litt kvalitet, ellers ville vi scoret flere mål. Den største skuffelsen var at vi ikke klarte å holde intensiteten defensivt hele tiden, og ga bort for mye rom på slutten.

Kritikk

Drillo gledet seg over å ha møtt og slått Tyskland. Det var et land han aldri fikk møte i de 88 kampene i sin første periode som landslagssjef.

– Vi prøvde å få til kamp mot dem sit, men lyktes ikke. Derfor var dette ekstra morsomt. Men det var ikke noe stort lag vi møtte. De spiller en form for fotball som er takknemlig å møte, sa han til norske journalister.

Noen minutter tidligere hadde han gitt omtrent tilsvarende stikk til Joachim Löws lag foran hele den tyske pressen, men tolken gjemte kritikken i en upresis oversettelse. Drillos selvironi ble derimot presist oversatt, og møtt med latter, da han fikk spørsmål om hvordan norske spillere utenfor sesong kan løpe så mye.

– Små nasjoner må ofte kompensere for manglende ferdigheter ved å løpe mer, og vi løper mye i Norge. I dag lot vi tyskerne spille fotball, og så løp vi.

Stikkord

Drillo fortalte gjerne om de tre stikkordene han brukte i garderoben før kampen.

– Etter å ha gått gjennom det taktiske på spillermøtet er det ikke så mye å si i garderoben, men vi hadde tre stikkord, og det var «intensitet», «humør» og «lag/vi».

Han er godt fornøyd med responsen, selv om han ble bekymret da kreftene begynte å ta slutt i siste del av kampen.

– Da kom vi ikke oppi motspillerne, og det kunne gått dårligere. Men vi vant, og det er ikke dumt. Hadde vi tapt glatt 3-0, ville det nok vært vanskeligere å få med spillerne på jobben vi skal gjøre videre.

(©NTB)