LTU ARENA, DÜSSELDORF: — Dette var ekstremt rått, sier Grindheim til fvn.no, etter å ha tatt skalpen til verdens nest beste lag i deres egen storstue.

Seieren mot Tyskland var ikke bare en merkedag for Norge - som endelig vant etter åtte kamper uten seier - men også for Heereenveen-spilleren.

Målet var hans første på landslaget noensinne i hans kamp nummer 23 med flagget på brystet.

— Det var på tide, sier 25-åringen, som kom ut med den samme drakten han startet kampen mot Tyskland med. Den skulle han beholde selv.

— Jeg tok min egen. Det var en stor dag for meg, og jeg vil gjerne beholde den som et minne fra denne kampen. I dag vant vi 1-0 mot Tyskland, og jeg ble matchvinner. Det var mer enn jeg hadde drømt om, forklarer den tidligere Vålerenga-spilleren.

- Dette skal vi bare nyte

Norge leverte på mange måter en perfekt kamp i dag, selv om Drillo (selvsagt) var litt skuffet etter kampen.

— Vi vinner fortjent, men jeg er ikke fornøyd med tempoet i forvar, sa 66-åringen.

Men Grindheim bare sto og gliste i mixed-zone da han snakket med pressen.

— Det er en stor skalp vi tar, og dette skal vi bare nyte, sier Grindheim.

- Hva synes du om gjennomføringen av kampen?

— Jeg synes vi ligger bra, og når vi først vinner ballen så er vi gode fremover. Vi hadde enormt mange overganger, og hadde vi vært litt mer presise, så hadde vi vunnet med flere mål, sier Grindheim.

Les også:

- Hyggelig å vinne igjen

Og han har rett. Spesielt Thorstein Helstad og Per Ciljan Skjelbred var nær scoring. Førstnevnte sørget for at René Adler måtte plukke frem en redning fra øverste hylle med sin heading etter 23 minutter. Skjelbred smelte et susende langskudd like over det venstre krysset til Tyskland-keeperen noen minutter etter hvilen.

- Det er hyggelig å vinne fotballkamper igjen. Det er også hyggelig, med tanke på den entusiasmen Egil har skapt siden han tok over, at vi gjennomførte kampen på en såpass god måte. Vi klarte å holde trykket selv om mange av oss ikke er i sesong , sier Martin Andresen.

Web-TV:

Vålerenga-treneren er enig med Grindheim at presisjonen i kontringene hindret flere Norge-mål.

— Vi burde ha vært flinkere til å utnytte overgangene våre, sier han.