DÜSSELDORF: I sin 50. landskamp med flagget på brystet, kunne knapt oppturen vært større for Brede Hangeland. 2008 startet med 0-3-tap for Wales i Wrexham og året ble bare verre og verre for landslaget. Etter å ha gått gjennom hele 2008 uten en eneste seier ble det full klaff i første kamp i 2009, og det i møte med fotballstormakten Tyskland.

– En slik sammenligning gjør at vi kan snakke om himmel eller helvete. Forskjellen på den kampen i Wrexham og den vi spilte i dag er enorm. Det er først og fremst utrolig deilig å vinne en fotballkamp på landslaget igjen, sier en særdeles glad Brede Hangeland etter kampslutt på LTU Arena i Düsseldorf.

Hyller Drillo

Seieren var også landslagets første siden kvalifiseringskampen mot Malta i november 2007. – Hvor stor del av æren skal Egil Drillo Olsen ha for denne seieren?

– Egil har gjort et veldig bra inntrykk på denne samlingen. Det viktigste er at vi får resultater, og det fungerte veldig bra i dag, og jeg blir ikke overrasket om Drillo får bra kritikker etter dette oppgjøret, sier Hangeland, som var Norges beste spiller i går.

Les også:

Drillos vikarperiode på landslaget skal evalueres etter oppgjøret mot Finland på Ullevaal 1. april. Det bør kanskje ikke være så mye å tenke på for fotballpresident Sondre Kåfjord.

– Vi skal være veldig godt fornøyd i dag og all honnør til treneren. Jeg legger meg ikke opp i om han bør velges som hovedtrener med en gang. Det er det andre som styrer med, sier Hangeland.

Comebacket for Drillo kunne knapt blitt bedre. Laget gjorde som sjefen sa.

– Vi visste vi møte et sterkt lag og måtte ta konsekvensene av det. Derfor valgte vi å spille 4-1-4-1 med en relativt lav presshøyde. Da vi vant ballen, skulle vi risikere mye fremover og satse knallhardt på de mulighetene vi fikk , sier Drillo.

Vertene åpnet riktignok best LTU Arena og styrte kampen de første 10-15 minuttene. Blant annet var Miroslav Klose og Phillip Lahm farlig frempå for tyskerne, men Norge var etter hvert fullt på høyde mot laget som ligger som nummer to på Fifa-rankingen.

Thorstein Helstad hadde Norges største mulighet med sin heading fra åtte meter i den første omgangen, men ble hindret av en kanonredning fra keeper René Adler. Tyskland ble pepet inn i garderoben til pause, og enda verre skulle det bli for Joachim Löws menn.

Web-TV:

Bare mellomfornøyd

For i kampens 63 minutt sørget Christian Grindheim for jubel blant de 100-200 norske supporterne i Düsseldorf. Morten Gamst Pedersen fikk ballen ved dødlinja etter en norsk dødball. Han smalt læret hardt inn foran mål. Helstad bommet på sitt forsøk, men ballen trillet videre til Grindheim på bakerste stolpe. Haugesunderen gjorde ingen feil og skled enkelt ballen inn i det tomme buret.

– Jeg har vært med på å slå både Brasil, Italia, Nederland og en del andre gode nasjoner. Dette var en privatlandskamp, og seieren var grei nok, men det er ikke noen grunn til å ta av, sier Drillo, som med andre ord beholder beina godt plantet på jorden etter seieren i comebacket 11 år etter han takket for seg.