BRYNE: Det måtte straffesparkkonkurranse til på Bryne stadion for å skille Bryne og Viking i møtet i den 3. runden i cupen. Der trakk Bryne det lengste strået etter at Viking var særdeles svake også fra 11-meteresmerket.

3.runde

Den høydramatiske straffesparkkonkurranse forløp seg slik:

• 0-1: André Danielsen! Midtbanespilleren var sikker og satte ballen i det høyre hjørnet for Roger Eskeland.

• 1-1: Marius Helle! Sendte Myhre feil vei. Sikkert straffespark.

• BOM! Martin Fillo satt ballen midt på Eskeland. Svakt straffespark.

• BOM! Kai-Ove Stokkeland bommet. Myhre gikk til høyre og reddet.

• BOM! Tomas Sokolowski fikk ikke ballen bak Eskeland, som gikk til høyre og reddet.

• 2-1: Christian Gauseth! Satt ballen til venstre for Myhre. Han var etter den, men ballen gikk via Myhre og i mål.

• 2-2: Alexander Ødegaard! Han var sikker. Satte ballen til venstre for Eskeland.

• BOM! Esben Ertzeid bommet for Bryne. Myhre gikk til venstre og reddet.

• BOM! Ragnvald Soma. Den tidligere Bryne-spilleren skjøt høyt over målet.

• 3-2: EZEKIEL BALA! Nigerianeren var sikker og satte ballen helt inne i det høyre hjørnet for Myhre.

Dermed tok Bryne seg videre i cupen etter å ha vunnet 3-2 på straffer.

Dramatikk i 120 minutter

Drama var det også i selve kampen. Kort tid ut i 1. ekstraomgang var Tommy Eide Møster svært nær scoring. Bryne-stopperen fikk stå helt alene ved bakre stolpe, men en god Thomas Myhre stoppet forsøket som kom fra fire meters hold.

I den andre ekstraomgangen gjorde to svært slitne lag sitt til at det åpnet seg opp muligheter til begge lag, uten at det ble nettkjenning til noen. Aller nærmest var Mame Niang. Tommy Høiland spilte Viking-innbytter frem alene med keeper Eskeland, men avslutningen var alt annet enn god og gikk til side for målet til Bryne-keeperen.

Burde avgjort

Bryne var alt i alt det beste laget på Jæren i møte med et tamt Viking-lag. Mens jærbuene rullet opp flere gode angrep utover i oppgjøret, slet eliteserielaget med å skape stort i de 90 ordinære minuttene.

Blant annet var var en skuddkåt Christian Gauseth nær for hjemmelanget etter 20 minutters spill. Tommy Eide Møster hadde også en stor mulighet med en heading som gikk utenfor stolen etter en corner i ordinær spilletid. Samme mann headet over fra sju meters hold tidligere i omgangen.

Mot slutten av 90 første minuttene presset Bryne på for seieren, og Viking skal faktisk være glad for at det sto 0-0 etter ordinær tid, selv om Tommy Høiland hadde et skudd i stolpen i de siste 45 minuttene.

Bryne våknet

Viking åpnet riktignok oppgjøret på Bryne stadion best. Hjemmelaget så ut til å ha i overkant mye respekt for de mørkeblå fra Stavanger. Sakte, men sikkert spilt imidlertid jærbuene seg varme i trøya.

Christian Gauseth kom til kampens første mulighet etter 20 spilte minutter. Midtbanespilleren ladet kanonen fra 25 meters hold og fikk et meget bra treff. Thomas Myhre fikk slått ballen unna og hindret også at læret gikk i beina på Ezekiel Bala, som luktet på returen.

Vikings ene av to muligheter iløpet av ordinær spilletid kom kort tid før pause. Peter Ijeh spilte til Tommy Høiland. Den tidligere Bryne-spilleren valgte å avslutte selv, fra skrått hold. Ballen smalt i stolpen og ut.