Det var til tider svært ampert i dagens cupkamp mellom AaFK og Stavanger. Spesielt den siste halvtimen haglet det med gule kort og til dels merkelige avblåsninger fra dommer Trygve Kjensli.

Dommerens feil

Etter kampen var AaFK-Trener Kjetil Rekdal misfornøyd med dommeren:

— Det er dommerens feil at det utarter seg mot slutten. Han får rett og slett ikke med seg det som skjer og det ble mange merkelige avgjørelser og gule kort. Og de fleste avgjørelsene gikk utover oss. Dommeren holdt rett og slett ikke nivået, sier Rekdal.

Aarøy kneblet

Spesielt var det mange situasjoner som så ut til å gå i disfavør av Tor Hogne Aarøy. Tometersmannen ble kraftig kneblet i hver eneste duell og flere ganger burde han fått frispark, men dommeren blåste som regel motsatt vei. En frustrert Aarøy pådro seg til slutt gult kort. Etter kampen ønsket ikke Aarøy si noe om verken de tøffe duellene eller dommeren. Det gjorde derimot trener Rekdal:

- Jeg synes synd på dommeren den siste halvtimen. Da gjør han mye rart. Men når det er sagt er det ikke dommerens skyld at det blir såpass spennende på slutten. Vi gjør det vanskelig for oss selv med det håpløse selvmålet.

Selvmål

Selvmålet Rekdal snakker om kom etter 61 minutter. Målet var en klassisk misforståelse mellom midtstopper Jonathan Tollås og keeper Andreas Lie. Lie var på vei ut for å fange ballen i feltet, men det såg ikke Tollås, som tuppet ballen mot eget mål - der han tror Lie står. Dermed trillet ballen sakte i mål

Selvmålet kom i en periode hvor AaFK hadde scoret to raske mål, ved Glenn Roberts (etter 50 minutter) og Tor Hogne Aarøy (53 minutter), og dominerte totalt. Etter reduseringen kom Stavanger mer med i kampen og laget øynet en utligning mot slutten.

- Selvmålet gjorde at det ble unødvendig spennende, og førte til at vi brukte mer krefter på slutten enn vi burde med tanke på lørdagens kamp (mot Rosenborg), sier Rekdal.

Men AaFK rodde det til slutt greit i land og vant fullt fortjent 2-1, dog uten å imponere. Dermed er laget klar for 4. runde i NM.