Fotball , tippeligaen , 20. April 2009 , Viking Stadion , Viking - Fredrikstad , Egil Østenstad , Viking FK , blir intervjuet etter kampen Foto: Digitalsport

BRYNE: — Bryne var først i alt og best i alt. Uten Thomas Myhre i mål hadde vi tapt allerede etter ordinær tid. Og nå har det skjedd for mange ganger i vår til at det kan være tilfeldig. Og jeg innser jo at jeg sitter med ansvaret for dette. Enten har vi i sportslig ledelse gjort en for dårlig jobb med spillerne, eller så er de ikke bedre, sier en selvkritisk Østenstad til Aftenbladet.

- Antyder du her et kabinettspørsmål til deg selv?

- Nei, kanskje ikke så direkte, men vi må snarest finne ut hvorfor spillerne ikke prestererer. For vi må være ærlige nok til å erkjenne at Bryne fortjente avansementet. Selv om straffespark er bingo, var hjemmelaget langt bedre enn oss. Og det er alvorlig, sier sportsdirektøren.

- Det er bittert

Også Thomas Myhre var overgitt på spillernes vegne.

— For å si det rett ut, vi var pinlig dårlige i 2.omgang. Det skal bety noe å spille i Viking, men slik så det ikke ut i dag. Det bekymrer meg oppriktig, sier sisteskansen.

3.runde

Ikke alle spillerne delte synet til Østenstad og Myhre. Kaptein Børre Steenslid var ikke enig i at Bryne var best:

— Det vi presterte var ikke bra nok, men vi hadde nok sjanser til å vinne kampen. Og straffespark er dessverre tilfeldighetenes spill, mener han.

Fungerende trener Roger Nilsen sa det slik:

- Selv om vi taper etter straffekonkurranse, er det bittert å registerere at vi er ute av cupen fordi vi blir nedkjempet og ikke vinner de duellene vi skal, spesielt sentralt i banen. Bryne gjorde en god jobb og var bedre enn oss i dag.

Web-TV:

Viking skapte lite

Det mente også Bryne-trener Mons Ivar Mjelde.

— Vi var godt organisert og Viking skapte mye mindre enn jeg hadde ventet i ordinær spilletid. At vi scoret på flest straffespark kan man kanskje si var litt heldig, men det var ikke tilfeldig at Roger Eskeland reddet. Han er veldig god i nettopp slike situasjoner, oppsummerer Mjelde.

Eskeland ble en av mange Bryne-helter med to strålende strafferedninger, i tillegg sendte Ragnvald Soma sitt ellevemetersspark himmelhøyt over.