BRYNE: Det høydramatiske 3. rundeoppgjøret mellom Bryne og Viking på Jæren gikk helt til straffesparkkonkurranse. Etter 120 minutter med fotball sto det fortsatt 0-0 mellom de to rivalene.

Etter at Martin Fillo (Viking), Kai-Ove Stokkeland (Bryne) og Tomasz Sokolowski (Viking) i tur og orden hadde bommet på sine forsøk, økte Christian Gauseth til 2-1. Deretter scoret Alexander Ødegaard for Viking før Esben Ertzeid bommet for Bryne.

3.runde

Ragnvald Soma hadde muligheten til å gi fordel Viking, men straffesparket gikk himmelhøyt over. Dermed visste Ezekiel Bala, som var siste straffeskytter for Bryne, at han kunne sende rødtrøyene videre om han scoret.

— Jeg er egentlig ikke så god på straffer, og jeg skalv av nervøsitet før jeg skulle ta det avgjørende straffesparket. Det var veldig vanskelig å konsentere seg, sier Bala til Aftenbladet.no like etterkampslutt.

Web-TV:

- Begynte å gråte

Likevel var nigerinaeren sikker fra 11-meteren. Skuddet hans gikk inn ved den høyre stolpen. Myhre var etter ballen, men rakk ikke frem.

— Det var en veldig, veldig god god følelse. Jeg tenkte at det var det. Nå er kampen avgjort. Da jeg så spillerne komme mot meg, begynte jeg å gråte. Det ble veldig emosjonelt for meg, sier Bala.

Etter en kampslutt som innehold cupavansement og gledestårer sto nigerianeren iført dress.

- Det blir nok en fest i kveld, ja , sa Bala og smilte bredt.

Soma stakk bakveien

En som garantert ikke tar seg en fest i kveld, er Ragnvald Soma. Viking-stopperen skjøt himmelhøyt over på sitt straffespark, som ble tatt like før Bala gikk frem.

Etter kampslutt gikk den tidligere Bryne-spilleren ut bakveien og snakket ikke med noen av pressefolkene som sto og ventet på en kommentar.

- Før straffesparkkonkurransen sa jeg litt på tull at tenk om Soma bommer. Så ender det slik. Det er litt regi at Soma bommer og at Bala setter den , sier Bryne-trener Mons Ivar Mjelde.

Han var naturligvis strålende fornøyd med avansement til 4. runde på bekostning av Viking.

— Det var en jevn 1. omgang, men vi er i ferd med å overta mer og mer utover i den andre omgangen. Jeg er meget imponert over det vi viser i dag. Vi holder distansen meget bra, sier