Søndagens to utvisninger irriterte Viking-trener Uwe Rösler voldsomt. Irritasjonen vedvarte gjennom natten og vil nok gjøre det også når både Peter Ijeh og Jone Samuelsen må stå over kampen 16. mai.

— Episodene var totalt unødvendige. Vi kan ikke fortsette slik. Denne klubben mangler disiplin både på og utenfor banen. Dette skal jeg gjøre noe med, sier Rösler, som var igjen på Østlandet for å se 2-laget spille mot Manglerud/Star. Den kampen ble utsatt.

Skal overbevises

Den manglende disiplinen på banen var Ijeh og Samuelsen to eksempler på. Ijeh fikk direkte rødt kort for munnbruk, mens Samuelsen fikk to gule kort.

Nå varsler Rösler at han vil ta disiplingrep i Stavanger-klubben.

— Disiplin gjelder også utenfor banen. Det er små detaljer, men som likevel er utrolig viktige og som gjør oss profesjonelle, mener Rösler, som ikke vil komme med konkrete eksempler på ting som har skjedd utenfor banen.

- Jeg tenker på ting både før og etter kamp og med det å forberede seg til kamp, sier Rösler, som kommer til å ha møte med Egil Østenstad om hvilke grep de skal ta.

— Jeg vil først prøve å overbevise spillerne gjennom å snakke med dem. Forhåpentligvis forstår de at dette ikke bare er noe jeg snakker om, men noe jeg krever, sier tyskeren, som kommer til å ha møter med flere av spillerne, deriblant Peter Ijeh om dette.

— Jeg vil ikke utdype dette, men Ijeh vet godt at han gjorde noe dumt, sier Rösler.

Usikker på straff

Viking-treneren forteller at et eksempel på straff kan være å bli satt ut av laget. Han er derimot usikker på om bøter er riktig sanksjonsmiddel.

— Jeg må snakke med Østenstad om dette. Jeg vet ikke om Norge er klare for samme botkultur som i England, sier den tidligere Manchester City-spilleren.

I fjor trente Rösler søndagens motstander Lillestrøm. Han mener de er et godt eksempel.

— Jeg fortalte spillerne en del av dette i Lillestrøm. I fjor vant vi fair play-statistikken. Vi unngikk kort for munnbruk og unødvendige taklinger. Nå skal vi gjøre det samme i Viking, sier Rösler.

Lillestrøm får i dag vite om klubben kommer med i Uefa-cupen gjennom fair play-kvoten. LSK konkurrerer med ni andre klubber om to plasser i kvalifiseringsrunden til Uefa-cupen.

Ros fra Sundgot

Spissen Arild Sundgot er inne i sin 11. sesong for Lillestrøm. Han kan registrerte at flere ting ble endret ved Rösler ankomst.

— Han gjorde oss bevisste på ting utenfor banen, som kosthold og oppladning til kamp. Spillerne var godt fornøyde med dette, sier Sundgot, som nevner at et eksempel er at de begynte med et eget møte om formiddagen på kampdager.

— Vi skal være profesjonelle hele tiden. Slurver vi utenfor banen, viser det igjen på banen, sier Rösler.