— En ekstremt streng straff. Jeg hadde forventet at det var mye grovere språk i rapporten. Vi skal se på redegjørelsen i dag, så ser vi på om vi skal anke, sier Østenstad til Aftenbladet.

Han lar det skinne gjennom at ankeprosessen er tungvint og tidkrevende, noe som kan bety at Viking godtar straffen.

Rapporten bekrefter at frasene Ijeh slang mot dommer Tom Henning Øvrebø, var det engelske F-ordet.

— Det var aldri aktuelt å vurdere en kamps karantene, sier Einar Bergum, leder av NFFs disiplinærutvalg.

— Det er ikke snakk om å statuere et eksempel, ifølge retningslinjene for grov munnbruk mot dommeren. At Ijeh føler at han skulle hatt frispark først, legitimerer ikke at man kan si eller opptre som det passer seg, sier Bergum til Aftenbladet.

Tilbake først 9. juni

Viking-trener Uwe Rösler sier at han hadde håpet Ijeh skulle slippe med én kamp:

— De har fulgt reglene, og det må vi bare akseptere. Når vi ser på hva som ble sagt, er det en tøff karantene. Men får du først gult kort for språkbruk, bør du gå vekk, sier Rösler.

Ijeh mister dermed både 16.mai-kampen mot Lyn, og bortemøtet med Aalesund den 28. mai. Som om ikke det er nok, fungerer NFFs regelverk slik at en spiller som får mer enn én kamps karantene ikke får spille i noen annen turnering før karantenen er sonet. Ijeh mister dermed også oppgjøret mot Egersund i cupen førstkommende søndag. Han får altså ikke spille fotball for Viking før 9. juni, mot Strømsgodset.

PS: Ijeh ble tildelt direkte rødt kort etter munnbruk etter å først ha fått gult kort for samme overtredelse. Han tar dermed med seg det gule kortet i tillegg til karantenestraffen for det røde. Dette øker sjansene for en ny suspensjon senere i sesongen.

Andre avgjørelser i Disiplinærutvalget

Ijehs lagkamerat Jone Samuelsen må sone én kamp for sitt røde kort i samme kamp.

Stabæk-spilleren Inge André Olsen må stå over en kamp etter utvisningen mot Fredrikstad.