— Laget mangler disiplin på banen. Nå i kveld skal spillerne få lov til å fordøye tapet, men jeg kommer til å ta tak i dette, sier Uwe Rösler til Aftenbladet like etter kampslutt på Åråsen.

For alt så ut til å gå Vikings vei i starten av kampen. De mørkeblå fikk en perfekt start da Peter Ijeh scoret allerede etter sju minutter etter en retur av Heinz Müller.

PLANEN RAKNET

Men 20 minutter senere raknet hele planen til Viking og Rösler. Først lobbet Magnus Myklebust inn utligningen til 1-1, men i etterkant viste tv-bildene at Ijeh skulle hatt et soleklart frispark. Viking-spissen ble så irritert at han først snakket på seg et gult kort – før han fortsatte helt til dommer Tom Henning Øvrebø dro fram det røde kortet.

— Alle så hva som skjedde før scoringen. Jeg ble revet ned, og det skulle vært et soleklart frispark til meg. I stedet får Lillestrøm fortsette, og så ender det med scoring. En stor feil av dommeren, sier Ijeh.

Og fortsetter:

— Dommeren blåser konsekvent mot oss gjennom hele kampen, mens han ikke blåser når Lillestrøm gjør det samme, sier en frustrert og oppgitt Ijeh.

GROVT SPRÅK

Dommer Tom Henning Øvrebø sier følgende om situasjonen som oppsto etter 20 minutter:

— Språket til Ijeh var såpass grovt at jeg ikke kunne la det passere. Han gikk over grensen til hva som er akseptabelt på en fotballbane, sier Øvrebø.

Nordstrand-dommeren var aldri i tvil om å vise ut Vikings toppscorer.

— Jeg vil ikke si hva Ijeh sa, men det kommer til å stå i rapporten, sier Øvrebø.

Ijeh må uansett stå over onsdagens kamp mot Lyn. Det samme må Jone Samuelsen som taklet på seg rødt kort helt mot slutten av oppgjøret etter å ha fått gult kort tidligere i kampen.

— Jeg synes det er i overkant strengt av Øvrebø å vise ut Jone. Det var litt unødvendig helt mot slutten, sier Lillestrøm-trener Tom Nordlie.

BEST I STARTEN

De røde kortene betyr at det kommer til å bli flere forandringer på Vikings lag mot Lyn 16. mai. Uwe Rösler fant likevel noe positivt å ta med seg fra Åråsen i går kveld.

— Jeg synes vi var enormt gode helt fram til utvisningen. Da fungerte hele planen perfekt, sier Rösler.

Kaptein Nicolai Stokholm er av samme oppfatning:

— Vi var det klart beste laget de første 20 minuttene. Utvisningen ødelegger naturligvis alt for oss, men før det var det mye bra, sier dansken.

Med ti mann på banen i over 60 minutter ble det for tøft for Röslers mannskap. Magnus Myklebust scoret ytterligere ett mål, mens Bjørn Helge Riise og Olivier Occean til slutt sørget for 4-1-seier og stor jubel på Åråsen.