Fotball, 01. mai 2005, Tippeligaen, Lillestrøm - Rosenborg 1-1, Kasey Wehrmann, Lillestrøm Foto: Digitalsport

Kasey Wehrman (29) sier at han ikke hørte hva Peter Ijeh sa til dommeren i forkant av gårdagens utvisning på Åråsen, men er helt klar på at Tom Henning Øvrebø gjorde rett i å sende Viking-spissen av banen. Ijeh innrømmer selv å ha brukt glosene.

— Hvis han sa ”Fuck off!” to eller tre ganger, forstår jeg at han ble utvist, sier Lillestrøms australske midtbanespiller til Aftenposten.no.

— ”Fuck off!” er ikke et veldig kraftfullt uttrykk. Men fortsetter han å si det til dommeren, tross advarsler, fortjener han å gå.

Østenstad enig

Han får støtte av Vikings sportsdirektør Egil Østenstad.

— Det var et fortjent rødt kort. Det er klart at det kom noen stygge gloser fra Ijeh. Hvis ikke, ville aldri Øvrebø vist han av banen, og det er ikke grunn til å tro annet enn det som står i avisen i dag, sier Østenstad til aftenbladet.no.

Wehrman har vært i norsk fotball siden 2001. Han tviler på at alle dommerne i eliteserien ville gitt Ijeh rødt kort for det samme.

— De er forskjellige på hva de tolererer, men det er idiotisk av ham å fortsette når dommeren sier ifra. Da kan han takke seg selv, mener Wehrman.

Annerledes i England

Australieren tror aldri utvisning ville vært et tema om Ijeh hadde brukt de samme glosene i en Premier League-kamp.

— Der banner de hele tiden. Det er sånn er de oppdratt. Dommeren kan jo ikke sende 22 spillere av banen fordi de løper rundt og sier ”fuck”. I England er det like vanlig at dommeren svarer spillerne med det samme uttrykket, sier Wehrman, og legger til at han selv ofte bruker det i fotballsammenheng.

— Det er forskjell når vi sier det til hverandre på treningsfeltet, enn om du gjør det for å kjefte på dommeren, understreker han.