– Jeg mener jeg gjorde en korrekt avgjørelse, sier dommer Tom Henning Øvrebø til Aftenbladet.no dagen etter han viste Peter Ijeh av banen etter 27 minutter på Åråsen.

Øvrebø ønsker ikke å gå ut med hva som ble sagt fra Peter Ijeh, men er klar på at hendelsen kvalifiserte til direkte rødt kort. Ijeh sier imidlertid i dag at han sa "fuck off" to ganger etter at han følte seg urettferdig behandlet etter en duell med Frode Kippe.

– Jeg kan ikke si hva som ble sagt, men i hovedsak var det verbale utspillet og formen det hadde avgjørende for at jeg viste ham av banen. Først fikk han et gult kort for munnbruk etter å ha oppsøkt meg, og han fortsatte med et grovt språk også etter den advarselen, sier Øvrebø.

– Kan tyde på frispark

Toppdommeren innrømmer at han muligens skulle blåst frispark i situasjonen der Frode Kippe dyttet Peter Ijeh i ryggen og sistnevnte raste mot Øvrebø.

– Jeg har fått sett hendelsen en gang i ettertid, og av det lille jeg så, kan det ha sett ut som om Kippe dyttet Ijeh i ryggen, men dessverre er det slik at vi glipper på slike situasjoner noen ganger, sier Øvrebø.