Viking-spiss Peter Ijeh så ut til å bli dagens mann på Åråsen da han sendte gjestene i ledelsen allerede etter seks minutter. Men da Lillestrøm utlignet 20 minutter senere endte hans protester overfor dommer Øvrebø med rødt kort. Dermed snudde kampen. Lillestrøm vant 4-1 og Ijeh ble stående igjen som syndebukk.

Selv mener Ijeh at han ikke fikk noen beskyttelse av dommeren i tiden han var på banen.

— Målet med å ha en dommer må være at det er fair play. Vi fikk ingen beskyttelse av dommeren i dag. De fikk frispark hver gang, ikke vi. Før de scoret ble jeg dyttet bakfra. Da dommeren kom spurte jeg ham om han ikke så det. Da fikk jeg gult kort. Da jeg spurte hvorfor han ga meg gult ga han meg rødt, sier Peter Ijeh.

Trener Uwe Rösler fikk altså ingen god opplevelse ved returen til gamleklubben, men nektet å legge skylda for det på dommeren.

— Jeg legger ikke skylda på dommeren for at vi tapte i dag. Vi har skylden selv. Vi må klare holde kontrollen når vi får gule kort. Men jeg kan forstå Ijehs reaksjon. Han ble dyttet og skulle hatt frispark i forkant av scoringen deres. Nå skal vi vente til vi kommer hjem og får litt ro, før vi tar opp saken internt, sier Rösler.

Selv om det ble stortap var han langt fra misfornøyd med det Viking-spillerne presterte.

— Jeg er veldig fornøyd med måten vi starter kampen på. Da jobbet vi godt og var farlige. Etter utvisningen synes jeg faktisk gutta gjorde det ganske bra, selv om resultatet ble som det ble, sier Rösler, som også måtte se Jone Samuelsen få sitt andre gule kort mot slutten av kampen.