ostenstad-body-rett inn Foto: Olav Rege Olsen
Fotball, 24. september 2005, Tippeligaen, Lillestrøm - Tromsø 1-2, Tom Henning Øvrebø dommer Foto: Digitalsport

— Jeg tar på meg skylden for at jeg sviktet laget, men jeg er ikke enig i avgjørelsen til dommeren, sier Ijeh til aftenbladet.no - dagen etter at han ble sendt av banen på Åråsen for munnbruk mot dommer Tom Henning Øvrebø.

Lillestrøm hadde akkurat utliknet til 1-1 da Ijeh snakket på seg rødt kort, og Viking måtte spille en time med ti mann. Det endte med 4-1-tap .

Nå bekrefter Ijeh at han har sagt ordene som ryktene har fortalt siden kampslutt .

- Jeg sa "fuck off" to ganger, og gikk bort fra dommeren etter det. Jeg kan ikke forstå hva som er forskjellen på å si "fuck off" og å banne på norsk , sier nigerianeren.

Dommer Øvrebø fikk mandag regel-støtte fra dommersjef Rune Pedersen for sin avgjørelse.

Østenstad varsler prat

Sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, mener også at avgjørelsen trolig var korrekt.

— Det var et fortjent rødt kort. Det er klart at det kom noen stygge gloser fra Ijeh. Hvis ikke, ville aldri Øvrebø vist han av banen, og det er ikke grunn til å tro annet enn det som står i avisen i dag, sier Østenstad til aftenbladet.no.

Sportsdirektøren støttet sin spiss konsekvent i rasismesaken etter 2. serierunde, men er denne gang mer kritisk til Ijehs oppførsel.

— Når alt kommer til alt, er det han selv som gjør at han blir utvist, sier Østenstad, som varsler at en samtale med spissen må til.

— Vi skal ta en prat sammen med Ijeh. Det er en av våre egne spillere som gjør at kampen snur, og slik skal det selvfølgelig ikke være, sier Østenstad.

Kort tid fra gult til rødt

Han mener likevel at dommeren kunne dømt annerledes.

— Det er sikkert en utvisning etter boken, men dommere som er gode, klarer å sette seg inn i det som skjer i forkant av utvisningen. Det gikk bare fem sekunder fra det gule til det røde kortet, sier sportsdirektøren.

I fokus for andre gang

Etter 2. serierunde kom Ijeh i medienes søkelys da han beskyldte Kristofer Hæstad og Atle Roar Håland for rasisme . Beskyldningene mot Håland ble senere trukket, mens Ijeh og Hæstad forsatt ikke er enige om hva som ble sagt på Sør Arena. Begge har imidlertid gått med på å legge saken død.