19-åringen fikk tillitt etter en god kamp mot Molde i forrige serierunde. Men europadebuten i tospann med Kris Stadsgaard i midtforsvaret ble en tøff affære. Rosenborg ble regelrett overkjørt av FC København i Parken, og var heldige som slapp med 1-0 til pause.

— Vi ble rundspilt. København var meget bra, og vi ble overrasket. De var flere hakk bedre enn oss i første omgang, erkjenner Wangberg.

I pausen ble unggutten ofret for å stabilisere midtbaneleddet. Superveteran Roar Strand kom inn på midten, mens Vadim Demidov ble satt ned i sin vante posisjon i midtforsvaret.

- Wangberg gjorde en god jobb han. Problemet var på midtbanen. "Demi" skulle ta posisjonen til Annan, og vi håpte han skulle blomstre der. Han har gjort noen gode kamper der for et par år siden, men det fungerte ikke, forklarer Nils Arne Eggen.

Fra benken kunne en neglebitene Wangberg se at Rosenborg spilte seg stadig høyere opp i banen, og i siste halvdel av omgangen kom også sjansene som med litt marginer kunne sendt Rosenborg videre i Mesterligaen.

— Det er helt klart værst å sitte på benken. Du føler du ikke kan gjøre noe fra eller til. Men vi kom mer med i kampen, og jeg trodde vi skulle klare å putte en på slutten, sier Wangberg.

Forsto byttet

Selv om han gjerne skulle spilt hele kampen, forsto han godt argumentasjonen til trener Eggen.

— Laget måtte gjøres om på. Det fungerte ikke i 1. omgang, sier Wangberg - og fortsetter.

— Det var uansett en kjempeerfaring som jeg skal ta med videre.

- Er det spesielt viktig for dere unge spillere å få erfaring fra slike oppgjør?

— Ja, til neste år kan det være vi som trekker det lengste strået, sier stoppertalentet.

Nå håper han på noen storlag i trekningen til Europaligaen som er klokken 18.00 fredag. De siste kvalifiseringskampene spilles i kveld, og slik det ser ut kan Rosenborg møte storheter som Juventus, Liverpool og Manchester City i gruppespillet.