Statistikksenter Eliteserien:

Rosenborg er klare for Europaliga, og selv om fansen i Trondheim helst skulle sett «Troillungan» i det gjeveste Champions League-selskap blir det spennende kamper mot god, europeisk motstand denne høsten.

Men hvor man skal få sett kampene med Eggen og kompani er ennå ikke avklart.

— Både Viasat og TV 2 har rettighetene til Europaliga denne sesongen, men hvordan fordelingsnøkkelen blir er det for tidlig å si noe om, sier Glenn Ø. Støldal, presse- og informasjonsansvarlig i Viasat 4/TV3 , til Aftenposten.no.

- Blir enige

Han forklarer at kanalene skal i møter for å bli enige etter trekningen fredag.

— Vi kommer til enighet. Vi delte under VM også, og det gikk meget bra. Skal vi vise Rosenborg blir det etter all sannsynlighet på Viasat 4, forklarer Støldal.

- Kan det bli dobbelsendinger av samme RBK-kamp?

— Nei, det vil vi unngå. Det blir en fordeling som alle er tilfreds med, sier Støldal.

Onsdagens oppgjør mellom FC København og Rosenborg satte seerrekord for de norske mesterne i Champions League-sammenheng.

(Artikkelen fortsetter)

Rosenborg røk ut av Mesterligaen etter tap for FCK i Parken. (Foto: Scanpix)

Utrolige tall

Hele 635.000 seere fulgte oppgjøret, og aldri før har så mange sett Rosenborg i en europacupkamp på TV. Faktisk er det bare finalen i 2008, mellom Chelsea og Manchester United, som har høyere seertall enn gårsdagens batalje. Den gang fulgte 654.000 seere sendingen i Norge.

På det meste var 830.000 seere innom kampen på Viasat 4.

— Det hadde selvsagt vært hyggelig med Rosenborg i Champions League, det ville gitt noen ekstra seere. Men RBK skaper større interesse for Europa League, og Champions League står tross alt godt av seg selv, sier Støldal.

Aftenposten.no har ikke klart å få en kommentar fra TV 2 torsdag formiddag.