Rosenborgs midtstopper Vadim Demidov fikk en utfordrende oppgaven i Parken. Han skulle dekke den dype midtbanerollen til Anthony Annan som var ute med karantene mot Ståle Solbakkens FC København.

Men Rosenborgs midtbane sprakk på alle fronter, og ble utspilt av et svært ballbesittende København-lag i 1. omgang. Det fungerte så dårlig at Nils Arne Eggen måtte gjøre en solid omrokkering på laget til 2. omgang. Simen Wangberg ble tatt ut, Demdidov ble flyttet ned og Roar Strand gikk inn på midten.

— Det var lite som stemte. Jeg ble løpende i mellom, og vi hang ikke sammen. Vi fikk justert det i 2. omgang, da jeg gikk ned som stopper, sier Demidov.

- Tryggere på stopper

Han opplevde det som frustrerende å løpe i mellom balltrillende dansker. Tempoet ble for høyt, og Real Sociedad-aktuelle Demidov klarte ikke tette lukene.

- Vi prøvde så godt vi kunne, men det ble utrolig tøft. Vi må alle ta litt skyld. Jeg spilte mye bedre i 2. omgang, og er tryggere på stopperplass, erkjenner Demidov.

Nils Arne Eggen kunne gjort byttet tidligere, men det ville han ikke utsette 19 år gamle Simen Wangberg for.

— Å plukke av en midstopper midt i 1. omgang, som skal spille i ti år til. Det gjør du ikke, sier Eggen.

Rosenborg-treneren valgte å drøye byttet til pausen, og fikk umiddelbart bedre struktur på laget - noe som resulterte i et brukbart trykk som holdt det danske publikum på pinebenken til siste sekund.

Støtter Ståle-jubel

Men til slutt kunne Ståle Solbakken slippe jubelen løs i en ellevill triumfferd på gressmatta.

- Det å vise glede når du har kommet til Mesterligaen, må være lov, smiler Eggen.

Rosenborg-trenerne ønsker ikke å spekulere i motstandere foran morgendagens trekning til gruppespillet i Europaligaen.

— Skal du videre til kvartfinalen, må du ha en trekning som gjør at det er størst mulig sjanse for det. Jeg håper jo på lag som vi kan slå, og vi kan slå Liverpool og på en god dag.