Statistikksenter Eliteserien:

Da klubben solgte Morten Moldskred til Rosenborg i januar, sikret klubben seg gode klausuler. Et avansement til gruppespillet i Champions League med Moldskred i troppen hadde etter det iTromsø kjenner til betydd at rundt 500.000 kroner hadde gått inn på TIL-kontoen.

— Jeg kan bekrefte at som en del av avtalen med Rosenborg, så vil vi få et beløp om Rosenborg kommer til Champions League eller Europa League , sa TIL-direktør Stig-Ove Sandnes til iTromsø før kampen i går.

FC København var klart best i går kveld, men vant bare 1-0. Det var likevel nok til at de gikk videre på flere scorede bortemål etter at det ble 2-2 sammenlagt.

Dermed blir det «bare» Europaliga på RBK, og det gir 250.000 kroner i pengekassa på Alfheim. Dermed mistet TIL 250.000 kroner.

— Det ville selvfølgelig vært penger som ville kommet oss til gode, men akkurat nå synes jeg mest synd på Rosenborg som var så nære som man kan komme. Synd for Rosenborg og synd for norsk fotball, sa Sandnes etter kampen i Parken.

TIL tapte i tillegg rundt 200.000 kroner, sammen med øvrige norske klubber på gårsdagens RBK-tap. Det i form av solidaritetspenger fra UEFA basert på Rosenborgs innsats. Seier i går ville gitt rundt 400.000 til TIL, nå blir det rundt halvparten til bruk på spillerutvikling.