Danskene har nok aldri sett en trener juble så mye som Ståle Solbakken gjorde etter å ha slått ut Rosenborg på bortemålsregelen.

Feiringen overgikk til og med da Solbakken løp over hele Åråsen og takket Briskebybanden etter seieren over LSK.

Det var jubel, skrik og gestikulering av en annen verden. Og på veg ut av stadion løftet han den danske kvinnelige tv-reporterne så høyt at hun ble ille berørt.

Og københavnerne ble med på galskapen til Solbakken.

Navnet hans runget på stadion lenge etter kampslutt og i gatene i København utover natta.

Solbakken var kongen av Danmark i går.

– Jeg har alltid vært god på jubelscener, gliste Solbakken etter kampen.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Kalte pressen for neandertalere

Kalte pressen neandertalere

– Fotball er følelser

På HA-sportens spørsmål på pressekonferansen om hva som rørte seg inni i han da det skjedde, svarte han:

— Følelsene måtte bare ut.

Ståle ville ikke spille kul og tok tidenes trenerfeiring

– Jeg visste at jeg kunne slappe av etterpå. Og jeg orket ikke spille kul. Fotball er følelser for meg. Jeg trengte å få det ut der og da. Da er det lettere å være rolig etterpå.

– Men mest av alt handlet det om hvor fantastisk dette er for klubben. Nå er den igjen under kontroll økonomisk. Jeg har vært her lenge og har stor kjærlighet for FC København. I tillegg er det veldig bra for dansk fotball, sier Solbakken.

Han har tidligere snakket om hvor viktig det var for ham personlig også å vinne dette oppgjøret. Og han gjentok det igjen.

– Klart det er superviktig personlig også.

Men Solbakken innrømmer at det ligger mer bak. Han har fortsatt ikke helt lagt det bak seg at spillerkarrieren fikk en brå slutt med hjertestansen. Det preger ham fortsatt. Og gjør at han ved å prestere som trener fullfører noe han ikke fikk avsluttet. Og det på en måte forklarer at han jubler mer som en spiller enn en trener.

– Det er noe i det også. Og mulig hadde det noe å si, men jeg visste at jeg uansett bare måtte få det ut, sa Solbakken til HA-sporten i natt en liten stund etter at pressekonferansen var slutt.

Nils Arne Eggen hadde ikke veldig sans for Solbakkens elleville feiring etter kampen. Og kommenterte det bare tørt da han fikk spørsmål om hva han syntes om jubelscenene.

– Han lærer vel med tida.

Skrøt av spillerne

Rent faglig var Solbakken selvsagt veldig fornøyd med første omgang. Da ble RBK mer og mer avkledd utover i omgangen.

FCK hadde faktisk hele åtte gode målsjanser i første omgang. Den de scoret på var kanskje den minst farlige i utgangspunktet. Men RBK var uoppmerksomme på Claudimir lange innkast. Og Sølvi Ottesen fikk gå opp nesten upresset og heade ballen i mål etter 33 minutter.

RBK var farlige på noen kontringer. Og de kunne også scoret, men førsteomgangen var FCKs.

Og Solbakkens.

– Jeg synes det var godt å få fram en slik første omgang. da burde det vært game over. Da var det stor forskjell på lagene. Vårt spill mot etablert forsvar ligger lysår foran Rosenborgs. De hadde noen kontringer ala gamle Rosenborg. Og noen langballer mot Prica og Iversen, men vi hadde Sølvi Ottesen i denne kampen. Og sto bedre imot, sier FCK-treneren.

Som var veldig opptatt av å berømme spillerne sine.

– Gutta spilte sin beste omgang i en kamp da det gjaldt som mest.

Slaktet dansk presse igjen

Men heller ikke denne gangen klarte Solbakken å unngå å kveste deler av danske presse. Berlingske Tidenes sportsredaktør fikk igjen så hatten passet.

– Det er litt sånn i det her landet at noen koser seg når det går dårlig. Det var deilig at de ble satt på plass. Du har fra dag en prøvde å skrape oss ned. Du har null respekt for laget mitt, sa Solbakken til den danske sportsredaktøren før han fikk smilet på plass igjen:

– Nå venter det oss seks desserter. De skal vi nyte.

PS: Ståle Solbakken kapret drakta til Steffen Iversen etter kampen. Den hadde sønnen hans bedt om.

WEB-TV: Se Eggens reaksjoner etter FCK-RBK!

-Ikke gode nok

WEB-TV: Strand etter tapet

<b>— Trodde den gikk i mål</b>

WEB-TV: Wangberg om mesterligadebuten!

— Ikke så artig